⏰ як варити білу квасолю? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити білу квасолю?

00:00
Вимочену 8-12 годин квасолю варити 40-45 хвилин, без замочування варити квасолю від 1 години.

Як зварити білу квасолю

1,5 склянки білої квасолі, вода для замочування, 3 склянки води для варіння

у каструлю всипати 1,5 гуртки білої квасолі, залити з запасом в пару пальців води, залишити на 8-12 годин в холодильнику, максимум — 20 годин. За цей час квасоля вбере в себе частину води і збільшиться в розмірі приблизно в 2 рази. Замочують квасолю перед варінням, щоб всередині вона була такою ж м'якою, як і зовні. Воду, в якій була замочена квасоля, зливають, і заливають білу квасолю свіжою водою — на кожну склянку замоченої квасолі 3 склянки води.

поставити каструлю на вогонь і тримати після закипання 40 хвилин. Так як білої квасолі величезна кількість сортів, перед закінченням варіння виловити ложкою квасолину, подути на неї щоб охолола — і спробувати на м'якість. Якщо твердовато — варити ще 10 хвилин. За квасолею необхідно періодично стежити, адже квасоля як і будь-яка крупа може розваритися, якщо її перетримати на вогні.

Як тільки квасоля зварилася, злити воду, полити олією і подавати як гарнір. Або остудити і додавати в салати. Напівварену квасолю можна додавати в супи.

смачне і просте блюдо з білою квасолею

продукти на 2 порції
квасоля біла — 1 стакан
шинка свиняча або індички — 200 грамів
Лук — 1 голова
Петрушка — невеликий пучок
оливкова олія — 3 столових ложки
Томатна паста — 1 столова ложка
прянощі (куркума, чорний перець, сушений часник) — за смаком, головне щоб квасоля вийшла злегка терпкою

як смачно приготувати білу квасолю
1. Очищену цибулю нашаткувати і обсмажити на олії, замість рослинного допускається використовувати вершкове.
2. Шинку натерти на крупній тертці або, якщо занадто щільна, нарізати кубиками.
3. Всипати шинку на сковорідку і смажити 5 хвилин на сильному вогні до хрускоту, додати спеції і сіль.
4. Додати варену квасолю і томатну пасту в суміші з рівною кількістю квасолевого відвару.
5. Гасити 10 хвилин, викласти на тарілки, посипати рубаною зеленню і подавати.

поділитися з друзями
Рейтинг
( поки оцінок немає )
Сколько варить?