⏰ як варити соус карбонара, до чого подавати, які продукти потрібні, скільки потрібно варити в каструлі

Як варити соус карбонара?

10:00
Соус карбонара варити 10 хвилин.

Як готувати карбонару

продукти
на 200 грам спагетті
копчена шинка або бекон — 150-200 грам
Пармезан — 150-200 грам
яєчні жовтки — 4 штуки
вершки жирністю 20% — 1 стакан (або 150 мілілітрів вершків жирністю 25-33%)
часник — 4 зубці
оливкова олія — 2 столових ложки
сіль — 2 чайних ложки
перець — 1 чайна ложка
базилік сушений — 1 столова ложка (можна замінити декількома гілочками свіжого)

як варити карбонару
1. Каструльку поставити на вогонь, налити олію, додати дрібно рубаний часник і смажити 1 хвилину.
2. Додати дрібно порізаний бекон і смажити ще 5 хвилин, помішуючи.
3. У мисці збити яєчні жовтки, додати вершки і знову збити, посолити і поперчити.
4. Обсмажений бекон викласти на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.
5. Потерти в миску з соусом сир Пармезан (на дрібній тертці), додати базилік і добре перемішати.
6. Викласти соус Карбонара на гарячі спагетті.
5. Зверху на соус викласти обсмажений бекон.

цієї кількості карбонари вистачить на 4 порції спагетті .

Фкуснофакти

— зберігати карбонару протягом 12 годин у холодильнику. Як правило, через короткий термін зберігання карбонару готують для 1 прийому.

— Пармезан в рецепті можна замінити будь-яким твердим сиром. Якщо ж ви купуєте саме Пармезан — врахуйте, що тертий сир, як правило, дорожче. Але і зручніше.

— калорійність спагетті карбонара — 287 ккал/100 грам. (для порівняння, калорійність вареної свинини 349 ккал/100 грам).

— вартість продуктів для приготування 4 порцій соусу карбонара на нашу рецептом — 225 грн. (дані на Червень 2020 року).

— якщо не знайшлося жирних вершків, можна використовувати трохи більше сиру — тоді соус придбає необхідну густоту за рахунок щільності сиру.

— оливкова олія в рецепті можна замінити будь-яким рослинним.

— Бекон можна замінити будь-який засоленої свининою.

— з білків, що залишилися від приготування карбонари, можна приготувати яєчню. Враховуйте, що термін зберігання сирих курячих білків — кілька годин, а у вигляді добре просмаженого омлету — точно доживуть до ранку в холодильнику.

до чого ще варити карбонару

1. З креветками — на етапі додавання в каструльку шинки, додати і очищені варені креветки .
2. З сиром з цвіллю — на етапі додавання пармезану, додати пару шматочків сиру з цвіллю.
3. З грибами — після обсмажування шинки додати печериці і смажити їх 15 хвилин на середньому вогні без кришки.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?