⏰ як варити кизиловий соус, до чого подавати, які продукти потрібні, скільки потрібно варити в каструлі

Скільки варити кизиловий соус?

00:00
На приготування кизилового соусу необхідний 1 годину.

Як варити кизиловий соус

Продукти для кизилового соусу
Кизил — півкіло
Зелень кінзи — половина пучка
кріп — половина пучка
гострий перець — 1 стручок
сушена м'ята — половина столової ложки
Коріандр — 2 столові ложки
часник — 3 зубці
виноградний оцет — половина столової ложки
оливкова олія — 1 столова ложка
кизиловий відвар — півсклянки
сіль — 1 столова ложка
цукор — 2 столові ложки

як варити кизиловий соус
відібрати стиглі, щільні, соковиті плоди кизилу. Видалити плодоніжки і листя, промити кизил, викласти в каструлю і залити водою так, щоб вона трохи покривала кизил. Поставити каструлю з кизилом на вогонь, довести до кипіння і варити після закипання 20 хвилин на тихому вогні. У блендер викласти зелень, спеції, часник, сіль, цукор, коріандр, м'яту, влити виноградний оцет і масло, подрібнити в пюре.
Кизил після варіння остудити, викласти в сито (кизиловий відвар не виливати), протерти, видаляючи кісточки, і додати в блендер. Добре перемішати.
у каструлю влити кизиловий відвар і кизил зі спеціями, довести до кипіння і уварити до консистенції сметани 15 хвилин.
готовий кизиловий соус розлити по банках і закатати.

Фкуснофакти

— якщо ви плануєте довго зберігати соус в холодильнику, не додавайте в нього часник, а навпаки, додайте трохи виноградного оцту.

— Соус довго протримається в холодильнику в звичайній скляній попередньо стерилізованої пляшці з кришкою, що закручується.

— подрібнювати інгредієнти можна в блендері. Слідкуйте за тим, щоб шматочки інгредієнтів були помітні, а не подрібнювалися в борошно.

— у відвар, в якому варився кизил, можна додати цукор: вийде компот. Для додання більш цікавого смаку в ньому можна проварити персики.

— Соус потрібно варити на повільному вогні, тому що густа маса має властивість бризкатися.

— італійський кизиловий соус передбачає додавання цедри половинки лимона. Крім цього в соус додається багато цукру — 1/2 ваги пюре з кизилу. Подається такий соус до вареному м'ясу , особливо хороший з яловичиною і бараниною .

— варений кизил можна протерти не через сито, а через друшляк, використовуючи толкушку для картоплі.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?