оригінальний соус болоньєзе
Продукти
яловичий фарш — 250 грам
свинячий фарш — 250 грам
Панчетта (гострий солоний бекон) — 100 грам
Лук — 1 голова
морква — 1 штука
часник — 2 зубці
селера — 1 стебло
оливкова олія — 1 столова ложка
вершкове масло — 1 столова ложка
Молоко — 1 стакан
вино сухе — 1 стакан
Томатна паста
— 2 столові ложки
консервовані помідори — 800 грам
суміш перців — 2 чайні ложки
Як зварити болоньєзе
1. Дрібно нарізати панчетту.
2. Очистити і дрібно порізати цибулю і часник, моркву почистити і потерти на крупній тертці.
3. У каструлю додати вершкове масло, поставити на тихий вогонь і розтопити.
4. Додати цибулю, часник, моркву і панчетту, обсмажувати 10 хвилин.
5. Додати фарш, добре перемішати з овочами.
6. Влити молоко, збільшити вогонь, довести болоньєзе до кипіння і варити 10-15 хвилин — молоко повинно вбратися в м'ясо.
7. Влити вино, довести до кипіння і проварити ще 10-15 хвилин.
8. Додати томатну пасту і консервовані помідори (помідори розчавити за допомогою ложки).
9. Додати 2,5 склянки води, приправи і сіль.
10. Зменшити вогонь до мінімуму, прикрити кришкою і варити соус 2 години, кожні 15 хвилин помішуючи.
11. Досолити і доперчити за смаком.
подавати на макаронах з тертим сиром Пармезан.
Болоньєзе зберігати в холодильнику не більше 3 днів.
простий рецепт болоньєзе
продукти
Фарш яловичий / свинячий — 500 грам
ріпчаста цибуля — 1 голова
часник — 2 зубці
вершкове масло — 1 столова ложка
помідор — 1 штука
Томатна паста — 100 грам
сіль і перець — за смаком
як зварити болоньєзе
1. Розігріти каструльку, налити олію, додати фарш і обсмажувати його 10 хвилин.
2. Цибулю і часник почистити, дрібно порубати; помідор нарізати кубиками, додати овочі в болоньєзе.
3. Томатну пасту розбавити водою 1: 0,5, додати в каструлю і варити 20 хвилин.


