рецепт яблучного соусу
продукти
яблука — 3 штуки (великих)
цукор — 100 грам
кориця — 1 паличка (або 1 чайна ложка без гірки меленої кориці)
Лимон — 1/2 штуки (або лайм — 1 штука)
приготування
яблука помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину і видалити гілку. Нарізати очищені яблука на часточки. Взяти каструлю середнього розміру, покласти в неї яблука, залити їх водою так, щоб вона закривала 1/3 яблук.
покласти туди паличку кориці (або чайну ложку меленої кориці — в залежності від того, що буде в наявності). Довести до кипіння і після тушкувати на повільному вогні 15 хвилин. Яблука повинні стати м'якими. Після закінчення 15 хвилин додати в каструлю 100 грам цукру і сік 1/2 лимона (або одного лайма).
варити на повільному вогні ще 10 хвилин. Після викласти суміш в блендер і подрібнити. Подавати як в теплому, так і в охолодженому вигляді. До м'яса, риби, млинців яблучний соус подається в соуснику, але також його можна подати як десерт — в десертній чаші, прикрасивши паличкою кориці і посипавши зверху цукровою пудрою.
Фкуснофакти
калорійність яблучного соусу-77 ккал / 100 грам.
користь яблучного соусу: яблука, з яких складається соус, корисні для кишечника, покращують апетит, заповнюють кількість заліза в організмі; зменшують ризик виникнення захворювань легенів і атеросклерозу, а антиоксиданти, що містяться в яблуках, піклуються про молодість шкіри.
вітаміни , що містяться в яблучному соусі: В1 (шкіра, імунітет, нервова система), В2 (антистрес, шкіра, зір), з (кров, імунітет), Е (шкіра, репродуктивна система), РР (нервова система), В9 (імунна система, серце).
яблучний соус зберігається у холодильнику в банку із закритою кришкою до семи днів. Консервований яблучний соус зберігається в темному прохолодному місці до трьох років.
яблучний соус відмінно підходить до будь-якого м'яса, риби або картопляних оладок, млинців. А також він може бути як самостійне десертне блюдо.
щоб вийшов смачний яблучний соус, важливо вибрати кислуватий сорт яблук, вийде цікавий кисло-солодкий відтінок смаку. Якщо хочеться більше« яблучного » смаку, то краще вибрати солодкий сорт яблук.