⏰ як варити журавлинний соус, до чого подавати, які продукти потрібні, скільки потрібно варити в каструлі

Скільки варити журавлинний соус?

40:00
Журавлинний соус варити 30-40 хвилин.

журавлинний соус до м'яса на зиму

продукти
свіжа журавлина — 500 грам
цукор — 300 грам
ріпчаста цибуля — 2 голови
яблучний оцет — 150 мілілітрів
кориця — щіпка
часник — 1 зубець
насіння селери — пів чайної ложки
запашний перець — пів чайної ложки
чорний перець — пів чайної ложки

Як приготувати журавлинний соус до м'яса на зиму
1. Почистити ріпчасту цибулю, нарізати на дрібні квадратики.
2. Насипати в каструлю журавлину і ріпчасту цибулю, влити 200 мілілітрів свіжої прохолодної води, помістити на середній вогонь, дати закипіти.
3. Зменшити до тихого вогонь, готувати 10 хвилин.
4. Опустити в каструлю з журавлиною і цибулею блендер, перемолоти в пюре.
5. Додати в каструлю з журавлинною масою оцет, цукор, всі спеції, помістити на тихий вогонь, дати закипіти, тримати на конфорці 20-30 хвилин, щоб суміш по консистенції стала як густий кетчуп.
6. Банки для затарювання соусу ретельно вимити і простерилізувати: поставити вниз шийкою в холодну духовку, включити на 150 градусів, тримати 15 хвилин, дістати.
7. Розлити по стерилізованим банкам охолоджений журавлинний соус, герметично закрити кришками, на зберігання прибрати в холод.

швидкий журавлинний соус до м'яса

продукти
свіжа журавлина — 200 грам
Апельсин — 1 штука
виноградний сік — 200 мілілітрів
цукор — 100 грам

Як зварити швидкий журавлинний соус до м'яса
1. Апельсин вимити, зняти цедру, натерти.
2. Соковижималкою або руками вичавити з м'якоті апельсина сік.
3. Журавлину покласти в сотейник, влити сік, апельсиновий сік, насипати 2 столові ложки цукру, помістити на тихий вогонь, дочекатися кипіння.
4. Варити соус 15-20 хвилин, заважаючи, поки половина вологи не випарується, а журавлина не полопається.
5. Додати в соус цедру апельсина, цукор, що залишився, змішати, потримати на конфорці кілька хвилин до розчинення цукру.
6. Протерти журавлинну масу через сито.

журавлинний соус як в Макдональдсі

продукти
свіжа журавлина — 500 грам
цукор — 180 грам
Апельсин (великий) — 1 штука

Як зварити журавлинний соус як в Макдональдсі
1. Апельсин помити, цедру зняти, натерти.
2. Соковижималкою або руками вичавити з м'якоті апельсина сік.
3. Сік апельсина налити в каструлю, покласти цукор, на середньому вогні довести до закипання, заважати, щоб цукор розчинився.
4. Додати в апельсиново-цукровий сироп цедру, журавлину, довести до закипання.
5. Зменшити вогонь до слабкого, залишити потомитися 10 хвилин.
6. Перетреть журавлинну масу через сито.

журавлинний соус як в Ікеа

продукти
журавлина — 150 грам
Мед — 20 грам
Вода — 50 мілілітрів
цукор — чайна ложка
сіль — пів чайної ложки

як приготувати журавлинний соус як в Ікеа
1. У сотейник налити воду, помістити на середній вогонь, нагрівати кілька хвилин до теплого стану, але не чекати закипання.
2. Додати в гарячу воду мед, заважати до повного розчинення меду.
3. Покласти в медовий сироп журавлину, перемішати, щоб велика частина ягід полопалася і випустила сік, дочекатися закипання.
4. Готувати соус 8-10 хвилин на середньому вогні, поки він не загусне до консистенції кетчупу.

журавлинний соус до качки

продукти
свіжа журавлина — 340 грам
цукор — 200 грам
Вода — 75 мілілітрів
вишневий сік — 3 столових ложки

як зварити журавлинний соус до качки
1. У каструлю з товстим дном налити воду, сік, додати журавлину, цукор, змішати, закрити кришкою, помістити на тихий вогонь, дочекатися закипання.
2. Томити журавлинний соус 20 хвилин, поки більшість ягід не лопнуть і не випустять сік.
3. Спробувати трохи соусу, при необхідності за смаком додати цукру, перемішати. Якщо соус, навпаки, вийшов занадто солодким, додати свіжого лимонного соку.
4. Потримати соус на плиті 5 хвилин, зняти з конфорки, дати охолонути.
5. Охолоджений соус прибрати в холодильник.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?