також можна приготувати сьомгу спеціально для цього рецепту. використовуйте гриль , духовку або сковороду-гриль. Приправте рибу будь-яким зручним для вас способом. Ми рекомендуємо використовувати оливкову олію, лимонний сік, сіль, перець і сушений базилік. Ще один хороший варіант — сьомга гарячого копчення.
інгредієнти
порції:
-
+
- Два стейка сьомги 250 г (кожен)
- спагетті 450 г
- соус песто 350 г
- жирні вершки 250 мл
- Сметана 250 г
- Сир Пармезан 40 г
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
935
ккал
білки:
42
г
жири:
71
г
вуглеводи:
32
г
кроки
-
підготуйте всі інгредієнти для пасти з сьомгою у вершковому соусі.
-
видаліть шкіру і кістки з приготовленої риби.
-
акуратно поріжте її на великі шматочки. Відкласти убік.
-
доведіть воду до кипіння у великій каструлі на сильному вогні. Посоліть, додайте спагетті і перемішайте.
-
коли ви почнете варити макарони, змішайте в іншій каструлі песто, вершки і сметану. Нагрівайте цю суміш на середньо-сильному вогні протягом 3-4 хвилин, часто помішуючи віночком.
-
додайте шматочки сьомги в вершковий соус і продовжуйте нагрівати на повільному вогні, поки він не почне кипіти.
-
злийте воду з пасти, коли вона буде готова до стану «аль денте».
-
додайте макарони і половину тертого сиру в каструлю з соусом.
-
Переключіть на середній вогонь і продовжуйте варити, акуратно перемішуючи суміш щипцями, поки спагетті не покриються пастою і не будуть остаточно готові.
-
Подавайте відразу ж, посипавши сиром, що залишився. Смачного!
вибір інгредієнтів і подача страви
можливі наступні заміни:
- замість готового на грилі стейка сьомги можна використовувати консервований варіант. Смак страви зміниться, але зате воно вийде значно дешевше.
- замість спагетті можна використовувати будь-які довгі макарони, наприклад, фетучіні або Лінгвіні.
- замість жирних вершків і сметани можна використовувати менш жирні варіанти. Але не використовуйте відразу обидві знежирені версії цих молочних продуктів, тому що текстура страви зміниться — воно стане занадто рідким.
Подавайте пасту з часниковим хлібом і свіжим зеленим салатом.