⏰ Паста з сьомгою у вершковому соусі: рецепт і покрокові фото приготування

Як приготувати пасту з сьомгою у вершковому соусі

25:00
Цей дуже простий і елегантний рецепт пасти з сьомги у вершковому соусі ідеально підходить для великої компанії. Заплануйте його в своєму меню на тиждень, якщо ви збираєтеся готувати рибу на грилі. Зробіть два зайвих стейка і використовуйте їх на наступний день для цієї пасти.

також можна приготувати сьомгу спеціально для цього рецепту. використовуйте гриль , духовку або сковороду-гриль. Приправте рибу будь-яким зручним для вас способом. Ми рекомендуємо використовувати оливкову олію, лимонний сік, сіль, перець і сушений базилік. Ще один хороший варіант — сьомга гарячого копчення.

інгредієнти
порції: - + 6
  • Два стейка сьомги 250  г (кожен)
  • спагетті 450  г
  • соус песто 350  г
  • жирні вершки 250  мл
  • Сметана 250  г
  • Сир Пармезан 40  г
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 935 ккал
білки: 42 г
жири: 71 г
вуглеводи: 32 г
кроки
25  хв. друк
  • ингредиенти для пасти с семгой
    підготуйте всі інгредієнти для пасти з сьомгою у вершковому соусі.
  • чистим рибу
    видаліть шкіру і кістки з приготовленої риби.
  • нарезаем готовую семгу
    акуратно поріжте її на великі шматочки. Відкласти убік.
  • варим макарони
    доведіть воду до кипіння у великій каструлі на сильному вогні. Посоліть, додайте спагетті і перемішайте.
  • смешиваем песто, сметану и сливки
    коли ви почнете варити макарони, змішайте в іншій каструлі песто, вершки і сметану. Нагрівайте цю суміш на середньо-сильному вогні протягом 3-4 хвилин, часто помішуючи віночком.
  • добавляем в соус рибу
    додайте шматочки сьомги в вершковий соус і продовжуйте нагрівати на повільному вогні, поки він не почне кипіти.
  • сливаем воду с пасти
    злийте воду з пасти, коли вона буде готова до стану «аль денте».
  • добавляем семгу и сир к соусу
    додайте макарони і половину тертого сиру в каструлю з соусом.
  • перемешиваем пасту в соусе
    Переключіть на середній вогонь і продовжуйте варити, акуратно перемішуючи суміш щипцями, поки спагетті не покриються пастою і не будуть остаточно готові.
  • готовая паста с семгой
    Подавайте відразу ж, посипавши сиром, що залишився. Смачного!

вибір інгредієнтів і подача страви

можливі наступні заміни:

  • замість готового на грилі стейка сьомги можна використовувати консервований варіант. Смак страви зміниться, але зате воно вийде значно дешевше.
  • замість спагетті можна використовувати будь-які довгі макарони, наприклад, фетучіні або Лінгвіні.
  • замість жирних вершків і сметани можна використовувати менш жирні варіанти. Але не використовуйте відразу обидві знежирені версії цих молочних продуктів, тому що текстура страви зміниться — воно стане занадто рідким.

Подавайте пасту з часниковим хлібом і свіжим зеленим салатом.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?