⏰ Киш з сьомгою: рецепт з покроковими фото приготування пирога

Французький відкритий пиріг-киш з сьомгою

05:00
Кіш-це відкритий пиріг, який зародився на північному сході Франції в регіоні, відомому як Ельзас-Лотарингія. Цей смачне, пікантне блюдо з білковим кремом, грудинкою і сиром Грюйер.

однак з роками оригінальний рецепт був адаптований для додавання різних інгредієнтів, в тому числі, як в даному випадку, консервованої сьомги . Це робить киш повноцінним вечерею, якщо подавати його з салатом на гарнір. Для ще більш ситної трапези додайте до прийому їжі улюблений рибний суп .

інгредієнти
порції: - + 6
  • консервована сьомга 2 банки 240  г (кожна)
  • пісочний корж для пирога 20-25 см 1  шт
  • лимонний сік 1  столова ложка
  • вершкове масло 30  г
  • яйця 4  шт
  • Молоко 250  мл
  • білий лук 1  шт
  • свіжа петрушка 3  гілочки
  • Приправа Seasoned Salt (або просто сіль) 1  чайна ложка
  • Свіжомелений чорний перець 1  щіпка
на порцію
калорії: 457 ккал
білки: 25 г
жири: 25 г
вуглеводи: 33 г
кроки
1 годину. 5  хв. друк
  • ингредиенти для киша с рибой
    підготуйте всі інгредієнти і розігрійте духовку до 230 градусів.
  • випекаем корж
    випікайте корж для пирога в попередньо розігрітій духовці протягом 5 хвилин. Потім дістаньте його і покладіть остигати. Зменшіть температуру духовки до 180 градусів.
  • очищаем консервированную семгу
    злийте воду з банок сьомги, зберігши 1/4 склянки рідини. Переберіть рибу, видаліть кістки і шкіру. Потім очистіть від луски і відкладіть в сторону.
  • викладиваем рибу в корж
    коли корж охолоне, викладіть в нього сьомгу і збризніть лимонним соком.
  • доавбляем лук и петрушку
    у сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте туди дрібно нарізану цибулю і готуйте близько 4 хвилин або поки він не стане прозорим. Викладіть цибулю зверху риби і посипте петрушкою.
  • делаем белковий крем
    у тарілці середнього розміру збийте яйця з рідиною, що залишилася від сьомги, молоком, приправою і перцем. Вилийте зверху на пиріг.
  • запекаем киш в духовке
    запікайте киш при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин. Потім дістаньте його і дайте охолонути 5 хвилин перед нарізкою і подачею.
  • готовий киш с семгой
    Подавайте киш гарячим з салатом (за бажанням).

варіанти рецепта

Киш-це блюдо, яке легко піддається експериментам і варіаціям з будь-якими видами риби і морепродуктів. Важливо пам'ятати, що будь-який інгредієнт, який ви додаєте, не повинен містити багато води, інакше пиріг вийде занадто рідким.

серед поширених варіантів:

  • якщо ви любите більш густий білковий крем, використовуйте нежирні вершки замість молока.
  • замість консервованої сьомги використовуйте копчену.
  • сьомгу можна замінити на крабове м'ясо . До нього додайте 150 г швейцарського сиру і дрібку мускатного горіха.
  • замість сьомги візьміть 500 г очищених варених креветок і додайте 200 г спаржі, порізаної на шматочки по 2 см.
  • додайте в пиріг дрібно порізаний смажений бекон.

як зберігати

накрийте і поставте в холодильник залишився киш з сьомгою. вживайте протягом 3-х днів .

щоб розігріти пиріг, дістаньте його з холодильника і дайте постояти при кімнатній температурі, поки ви розігріваєте духовку до 180 градусів. Потім накрийте його фольгою і поставте в духовку на 15-20 хвилин.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?