однак з роками оригінальний рецепт був адаптований для додавання різних інгредієнтів, в тому числі, як в даному випадку, консервованої сьомги . Це робить киш повноцінним вечерею, якщо подавати його з салатом на гарнір. Для ще більш ситної трапези додайте до прийому їжі улюблений рибний суп .
- консервована сьомга 2 банки 240 г (кожна)
- пісочний корж для пирога 20-25 см 1 шт
- лимонний сік 1 столова ложка
- вершкове масло 30 г
- яйця 4 шт
- Молоко 250 мл
- білий лук 1 шт
- свіжа петрушка 3 гілочки
- Приправа Seasoned Salt (або просто сіль) 1 чайна ложка
- Свіжомелений чорний перець 1 щіпка
-
підготуйте всі інгредієнти і розігрійте духовку до 230 градусів.
-
випікайте корж для пирога в попередньо розігрітій духовці протягом 5 хвилин. Потім дістаньте його і покладіть остигати. Зменшіть температуру духовки до 180 градусів.
-
злийте воду з банок сьомги, зберігши 1/4 склянки рідини. Переберіть рибу, видаліть кістки і шкіру. Потім очистіть від луски і відкладіть в сторону.
-
коли корж охолоне, викладіть в нього сьомгу і збризніть лимонним соком.
-
у сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте туди дрібно нарізану цибулю і готуйте близько 4 хвилин або поки він не стане прозорим. Викладіть цибулю зверху риби і посипте петрушкою.
-
у тарілці середнього розміру збийте яйця з рідиною, що залишилася від сьомги, молоком, приправою і перцем. Вилийте зверху на пиріг.
-
запікайте киш при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин. Потім дістаньте його і дайте охолонути 5 хвилин перед нарізкою і подачею.
-
Подавайте киш гарячим з салатом (за бажанням).
варіанти рецепта
Киш-це блюдо, яке легко піддається експериментам і варіаціям з будь-якими видами риби і морепродуктів. Важливо пам'ятати, що будь-який інгредієнт, який ви додаєте, не повинен містити багато води, інакше пиріг вийде занадто рідким.
серед поширених варіантів:
- якщо ви любите більш густий білковий крем, використовуйте нежирні вершки замість молока.
- замість консервованої сьомги використовуйте копчену.
- сьомгу можна замінити на крабове м'ясо . До нього додайте 150 г швейцарського сиру і дрібку мускатного горіха.
- замість сьомги візьміть 500 г очищених варених креветок і додайте 200 г спаржі, порізаної на шматочки по 2 см.
- додайте в пиріг дрібно порізаний смажений бекон.
як зберігати
накрийте і поставте в холодильник залишився киш з сьомгою. вживайте протягом 3-х днів .
щоб розігріти пиріг, дістаньте його з холодильника і дайте постояти при кімнатній температурі, поки ви розігріваєте духовку до 180 градусів. Потім накрийте його фольгою і поставте в духовку на 15-20 хвилин.