⏰ філе лосося на грилі: рецепт з покроковими фото і секрети приготування

простий рецепт приготування Філе лосося на грилі

40:00
Ідеальне філе лосося на грилі, як і стейк, має підсмажену скоринку і хрустку шкіру, але при цьому всередині залишається середньої прожарювання.

це дуже простий рецепт з мінімумом інгредієнтів, але це ніяк не позначається на смаку. На підготовку вам знадобиться в сумі 40 хвилин.

інгредієнти
порції: - + 2
  • філе лосося без кісток 400  г
  • рослинна олія 2 столові ложки
  • Лимон 1  шт
  • сіль ½  чайної ложки
на порцію
калорії: 421 ккал
білки: 27 г
жири: 25 г
вуглеводи: 22 г
кроки
40  хв. друк
  • ингредиенти для лосося на гриле
    підготуйте інгредієнти для приготування Філе лосося на грилі.
  • нарезка риби
    наріжте рибу на порційні шматки.
  • солим лосося
    злегка посоліть філе і залиште його на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
  • подготовка гриля
    розпаліть гриль. Переконайтеся, що поверхня решітки чиста. Приготуйте трохи рослинного масла, щоб її протерти. В якості альтернативи грилю можна використовувати домашній електричний варіант або духовку з такою функцією.
  • соскабливаем чешую с риби
    через 15-20 хвилин витріть лосося насухо, а потім за допомогою ножа для масла поскоблите шкіру, щоб видалити луску і зайву вологу. Це зробить шкіру більш сухою, і вона не буде прилипати до гриля.
  • обмазиаем лосося растительним маслом
    обмажте лосося маслом.
  • смазиваем решетку гриля
    коли вогонь розгориться, протріть решітку паперовим рушником, змоченим в олії.
  • викладиваем филе лосося кожей вверх
    покладіть лосося на гриль шкірою вгору. Це здається нелогічним, але все одно зробіть саме так. Якщо ви почнете смажити рибу шкірою вниз, ви не зможете добре її прожарити. До того ж лосось в цьому випадку розвалиться, коли ви спробуєте його перевернути. Непрожаренная шкіра допомагає рибі залишатися цілою.
  • жарим рибу 4-6 минут
    залиште лосося на грилі на 4-6 хвилин, залежно від його товщини. Для тонкого філе потрібно не більше 3-х хвилин з одного боку. Риба буде готова, коли ви зможете провести лопаткою під нею. Вона може прилипнути в 1-2 місцях, але в основному філе має бути покрито скоринкою.
  • переворачиваем рибу
    акуратно переверніть лосося на сторону зі шкірою і знову залиште на грилі мінімум на 3 хвилини (якщо шматки товсті, то трохи довше). Слідкуйте за рибою, якщо лусочки починають відділятися, значить, все готово.
  • сбризгиваем рибу лимонним соком
    зніміть лосося з вогню, збризніть його лимонним соком і залиште на 2-3 хвилини.
  • готовое филе лосося на гриле
    Подавайте з вашим улюбленим пікантним соусом і гарніром. Це може бути рис, картопля, зелений салат або окремі овочі.

вибір інгредієнтів

у назві страви фігурує лосось, але це збірна назва для ряду риб. Ви можете використовувати сьомгу, горбушу, кету і навіть чавичу, якщо зможете її знайти.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?