це дуже простий рецепт з мінімумом інгредієнтів, але це ніяк не позначається на смаку. На підготовку вам знадобиться в сумі 40 хвилин.
інгредієнти
порції:
-
+
- філе лосося без кісток 400 г
- рослинна олія 2 столові ложки
- Лимон 1 шт
- сіль ½ чайної ложки
на порцію
калорії:
421
ккал
білки:
27
г
жири:
25
г
вуглеводи:
22
г
кроки
-
підготуйте інгредієнти для приготування Філе лосося на грилі.
-
наріжте рибу на порційні шматки.
-
злегка посоліть філе і залиште його на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
-
розпаліть гриль. Переконайтеся, що поверхня решітки чиста. Приготуйте трохи рослинного масла, щоб її протерти. В якості альтернативи грилю можна використовувати домашній електричний варіант або духовку з такою функцією.
-
через 15-20 хвилин витріть лосося насухо, а потім за допомогою ножа для масла поскоблите шкіру, щоб видалити луску і зайву вологу. Це зробить шкіру більш сухою, і вона не буде прилипати до гриля.
-
обмажте лосося маслом.
-
коли вогонь розгориться, протріть решітку паперовим рушником, змоченим в олії.
-
покладіть лосося на гриль шкірою вгору. Це здається нелогічним, але все одно зробіть саме так. Якщо ви почнете смажити рибу шкірою вниз, ви не зможете добре її прожарити. До того ж лосось в цьому випадку розвалиться, коли ви спробуєте його перевернути. Непрожаренная шкіра допомагає рибі залишатися цілою.
-
залиште лосося на грилі на 4-6 хвилин, залежно від його товщини. Для тонкого філе потрібно не більше 3-х хвилин з одного боку. Риба буде готова, коли ви зможете провести лопаткою під нею. Вона може прилипнути в 1-2 місцях, але в основному філе має бути покрито скоринкою.
-
акуратно переверніть лосося на сторону зі шкірою і знову залиште на грилі мінімум на 3 хвилини (якщо шматки товсті, то трохи довше). Слідкуйте за рибою, якщо лусочки починають відділятися, значить, все готово.
-
зніміть лосося з вогню, збризніть його лимонним соком і залиште на 2-3 хвилини.
-
Подавайте з вашим улюбленим пікантним соусом і гарніром. Це може бути рис, картопля, зелений салат або окремі овочі.
вибір інгредієнтів
у назві страви фігурує лосось, але це збірна назва для ряду риб. Ви можете використовувати сьомгу, горбушу, кету і навіть чавичу, якщо зможете її знайти.