⏰ сьомга з лимоном в духовці у фользі: рецепт і покрокові фото приготування

запечена в духовці у фользі сьомга з лимоном

30:00
Сьомга-корисна риба, багата вітамінами, мінералами, незамінними амінокислотами, білком і жирними кислотами Омега-3.

ця страва готується і подається всього за 30 хвилин і відмінно підходить для швидкого буденного вечері разом з пастою або салатом зі свіжих овочів. Для більш урочистої вечері подавайте з запеченими овочами і картоплею.

Ви можете вранці приправити рибу всім необхідним, крім лимонного соку, поставити її в холодильник і закінчити підготовку безпосередньо перед запіканням, додавши сік перед тим, як загорнути фольгу.

інгредієнти
порції: - + 8
  • філе сьомги 2  кг
  • Лимони 2  шт
  • оливкова олія 3 столові ложки
  • часник 3  зубчики
  • сіль 1  чайна ложка
  • перець 6  пучок
на порцію
калорії: 371 ккал
білки: 44 г
жири: 19 г
вуглеводи: 6 г
кроки
30 хв. друк
  • ингредиенти для семги с лимоном
    підготуйте всі інгредієнти для запеченої в духовці сьомги з лимоном.
  • очищенное филе
    Розігрійте духовку до 220 градусів. Очистіть, промийте і висушіть філе.
  • семга в фольге
    покладіть рибу шкірою вниз на шматок алюмінієвої фольги, досить великий, щоб повністю обернути загорнути філе. Потім покладіть його на деко.
  • смешиваем сок лимона, масло и чеснок
    у невеликій мисці змішайте сік з 2-х лимонів, оливкова олія, порізаний часник, сіль і перець.
  • поливаем рибу соком лимона с чесноком
    полийте філе отриманою сумішшю. Потім оберніть фольгу навколо риби. Добре запечатайте краю, але залиште всередині місце, так як при готуванні обсяг сьомги трохи збільшиться.
  • запеченная риба с лимоном
    запікайте рибу протягом 10 хвилин і ще по 10 хвилин на кожні 2,5 см товщини філе. Сьомга готова, якщо при протиканні виделкою вона легко розшаровується.
  • сервированная семга с лимоном
    після приготування дістаньте філе з духовки, розгорніть і приберіть шкіру. Подавайте гарячим. Можна сервірувати часточками або кружечками лимона. Смачного!

соуси для гарніру

хоча ця сьомга смачна сама по собі, для оптимальної подачі можна приготувати один з варіантів соусу:

  • вершковий з кропом: змішайте 60 г майонезу, 60 г сметани, дрібно нарізані 6 гілочок кропу, 2 столові ложки соку лайма, трохи будь-якого гострого соусу, сіль і перець за смаком.
  • гірчичний соус: змішайте 140 г нежирного грецького йогурту, 60 мл оливкової олії, 4 столові ложки діжонської гірчиці і дрібно нарізані 4 гілочки петрушки. Додайте сіль і перець за смаком.
  • Соус з базиліка і кінзи: 120 г сметани змішати з 10 листочками базиліка, 6 гілочками кінзи, 2 столовими ложками оливкової олії, 1 зубчиком часнику, сіллю і перцем за смаком.
  • Соус з хріном: змішайте 2 столові ложки тертого хрону з 120 г майонезу, 1 столовою ложкою соку лайма, сіллю і перцем за смаком.
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?