ця страва готується і подається всього за 30 хвилин і відмінно підходить для швидкого буденного вечері разом з пастою або салатом зі свіжих овочів. Для більш урочистої вечері подавайте з запеченими овочами і картоплею.
Ви можете вранці приправити рибу всім необхідним, крім лимонного соку, поставити її в холодильник і закінчити підготовку безпосередньо перед запіканням, додавши сік перед тим, як загорнути фольгу.
інгредієнти
порції:
-
+
- філе сьомги 2 кг
- Лимони 2 шт
- оливкова олія 3 столові ложки
- часник 3 зубчики
- сіль 1 чайна ложка
- перець 6 пучок
на порцію
калорії:
371
ккал
білки:
44
г
жири:
19
г
вуглеводи:
6
г
кроки
-
підготуйте всі інгредієнти для запеченої в духовці сьомги з лимоном.
-
Розігрійте духовку до 220 градусів. Очистіть, промийте і висушіть філе.
-
покладіть рибу шкірою вниз на шматок алюмінієвої фольги, досить великий, щоб повністю обернути загорнути філе. Потім покладіть його на деко.
-
у невеликій мисці змішайте сік з 2-х лимонів, оливкова олія, порізаний часник, сіль і перець.
-
полийте філе отриманою сумішшю. Потім оберніть фольгу навколо риби. Добре запечатайте краю, але залиште всередині місце, так як при готуванні обсяг сьомги трохи збільшиться.
-
запікайте рибу протягом 10 хвилин і ще по 10 хвилин на кожні 2,5 см товщини філе. Сьомга готова, якщо при протиканні виделкою вона легко розшаровується.
-
після приготування дістаньте філе з духовки, розгорніть і приберіть шкіру. Подавайте гарячим. Можна сервірувати часточками або кружечками лимона. Смачного!
соуси для гарніру
хоча ця сьомга смачна сама по собі, для оптимальної подачі можна приготувати один з варіантів соусу:
- вершковий з кропом: змішайте 60 г майонезу, 60 г сметани, дрібно нарізані 6 гілочок кропу, 2 столові ложки соку лайма, трохи будь-якого гострого соусу, сіль і перець за смаком.
- гірчичний соус: змішайте 140 г нежирного грецького йогурту, 60 мл оливкової олії, 4 столові ложки діжонської гірчиці і дрібно нарізані 4 гілочки петрушки. Додайте сіль і перець за смаком.
- Соус з базиліка і кінзи: 120 г сметани змішати з 10 листочками базиліка, 6 гілочками кінзи, 2 столовими ложками оливкової олії, 1 зубчиком часнику, сіллю і перцем за смаком.
- Соус з хріном: змішайте 2 столові ложки тертого хрону з 120 г майонезу, 1 столовою ложкою соку лайма, сіллю і перцем за смаком.