на підготовку вам буде потрібно всього 25 хвилин, що робить цей рецепт хорошим варіантом для швидкого обіду або вечері на всю сім'ю. Врахуйте, що на маринування сьомги також буде потрібно якийсь час, але підготуватися можна і заздалегідь.
інгредієнти
порції:
-
+
- Два шматки філе сьомги 200 г (кожен)
- Мед 220 г
- гостра гірчиця 4 столові ложки
- сушений базилік 2 щіпки
- часник 1 зубчик
- сіль 1 щіпка
- Свіжомелений чорний перець 1 щіпка
на порцію
калорії:
680
ккал
білки:
57
г
жири:
24
г
вуглеводи:
59
г
кроки
-
підготуйте всі інгредієнти.
-
у глибокій тарілці змішайте гірчицю, мед, дрібно нарізаний часник і все приправи.
-
перекладіть вийшов маринад в скляний або пластиковий контейнер. Можна використовувати і скляний посуд. Додайте в суміш рибу, гарненько покрийте її маринадом, закрийте ємність і охолодіть протягом 30-120 хвилин.
-
виставте на духовці температуру 190 градусів, залиште її на 10 хвилин для прогріву. Вистелити неглибоку форму для випічки або деко фольгою і злегка змастіть олією.
-
дістаньте сьомгу з маринаду, викладіть у форму шкірою вниз і теж злегка змастіть маслом.
-
поставте в розігріту духовку на 15-17 хвилин, поки риба не прожариться. Подавайте зі свіжим зеленим салатом з овочів або більш щільним гарніром: запеченою картоплею або пастою.