⏰ сьомга з медом в духовці: рецепт і покрокові фото приготування

цікавий рецепт запеченої в духовці сьомги з медом

25:00
Поєднання меду, часнику і гострої гірчиці надає рибі неповторний пікантний смак. Ця страва дуже легко і швидко готується і виходить надзвичайно смачним!

на підготовку вам буде потрібно всього 25 хвилин, що робить цей рецепт хорошим варіантом для швидкого обіду або вечері на всю сім'ю. Врахуйте, що на маринування сьомги також буде потрібно якийсь час, але підготуватися можна і заздалегідь.

інгредієнти
порції: - + 4
  • Два шматки філе сьомги 200  г (кожен)
  • Мед 220  г
  • гостра гірчиця 4 столові ложки
  • сушений базилік 2  щіпки
  • часник 1  зубчик
  • сіль 1  щіпка
  • Свіжомелений чорний перець 1  щіпка
на порцію
калорії: 680 ккал
білки: 57 г
жири: 24 г
вуглеводи: 59 г
кроки
25 хв. друк
  • ингредиенти для запеченной семги с медом
    підготуйте всі інгредієнти.
  • делаем маринад для риби
    у глибокій тарілці змішайте гірчицю, мед, дрібно нарізаний часник і все приправи.
  • маринуем семгу
    перекладіть вийшов маринад в скляний або пластиковий контейнер. Можна використовувати і скляний посуд. Додайте в суміш рибу, гарненько покрийте її маринадом, закрийте ємність і охолодіть протягом 30-120 хвилин.
  • подготавливаем форму для випечки
    виставте на духовці температуру 190 градусів, залиште її на 10 хвилин для прогріву. Вистелити неглибоку форму для випічки або деко фольгою і злегка змастіть олією.
  • викладиваем семгу в форму для запекания
    дістаньте сьомгу з маринаду, викладіть у форму шкірою вниз і теж злегка змастіть маслом.
  • готовая семга с медом в духовке
    поставте в розігріту духовку на 15-17 хвилин, поки риба не прожариться. Подавайте зі свіжим зеленим салатом з овочів або більш щільним гарніром: запеченою картоплею або пастою.
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?