ця страва не вимагає готування на плиті або в духовці, тому краще всього вибирати найсвіжіші і якісні інгредієнти.
- філе сьомги без шкіри і кісток 220 г
- сік лайма 1 столова ложка
- рослинна олія 1 чайна ложка
- кунжутне масло ¼ чайної ложки
- цедра лайма ¼ чайної ложки
- свіжий огірок, нарізаний кубиками 30 г
- зелена цибуля, порізана 2 пера
- цибуля-шалот, порізана 15 г
- свіжа кінза, порізана 3 гілочки
- свіжа петрушка, порізана 2 гілочки
- мелений халапеньо 1 чайна ложка
- мелений імбир ¼ чайної ложки
- часник, подрібнений 1 зубчик
- сіль за смаком
- мелений чорний перець за смаком
- чіпси з кукурудзяної тортильї або кассави для сервірування
-
підготуйте інгредієнти для тартару з сьомги. Покладіть філе на тарілку і заморозьте приблизно на 20 хвилин. Воно повинно бути твердим, але не застиглим.
-
наріжте сьомгу шарами по 0,5 см.потім кожен з них уздовж на смужки такої ж ширини. Кожну смужку розріжте на такі ж кубики.
-
покладіть рибу в невелику миску і збризніть соком лайма.
-
у мисці побільше перемішайте цедру лайма, рослинне і кунжутне масло. Потім додайте всі інші інгредієнти і знову перемішайте. Додайте сьомгу. Приправте сіллю і перцем за смаком і відразу ж подавайте з чіпсами за вашим вибором.
вибір інгредієнтів і подача страви
сьомгу потрібно взяти ту, яка використовується для приготування суші. В Японії це найчастіше сира риба, але в Україні і Європі зазвичай беруть слабосоленую. Вибирати краще саме останній варіант.
обережно! Використання сирої сьомги пов'язане з певним ризиком. Щоб переконатися, що ви вибрали найсвіжішу рибу, понюхайте її. Вона не повинна пахнути солоним або рибним запахом.
ви також можете приготувати цей рецепт зі свіжим тунцем, а чіпси з тортильи або кассави замінити на крекери.
Халапеньо додає трохи гостроти, але ви можете додати замість нього будь-який інший перець чилі. Міняйте трави і приправи в залежності від того, що вам доступно і більше подобається.
Не намагайтеся зробити це блюдо заздалегідь, так як сік лайма почне " готувати» сьомгу і змінить її колір і текстуру . Однак ви можете підготувати і нарізати всі трави та інші інгредієнти, щоб заощадити час.
варіації рецепта
існує безліч способів урізноманітнити цей рецепт. Спробуйте додати будь-який з цих інгредієнтів:
- васабі,
- ікра,
- кріп,
- каперси,
- кунжут,
- листя салату,
- діжонська гірчиця,
- манго,
- авокадо.
можливо, кріп і манго не дуже добре поєднуються за смаком, але кінза і цибулю прекрасно до нього підійдуть.