⏰ Тартар з сьомги: рецепт з покроковими фото і варіанти заміни інгредієнтів

Топ закуска за 30 хвилин-рецепт тартара з слабосоленої сьомги

30:00
Тартар-це холодна закуска французької кухні. У цьому рецепті в ньому міститься слабосолона сьомга, зелень і пікантний сік лайма. Він ідеально підходить до улюблених основних страв на пізній сніданок або обід, а також в якості смачної закуски на святковій вечері.

ця страва не вимагає готування на плиті або в духовці, тому краще всього вибирати найсвіжіші і якісні інгредієнти.

інгредієнти
порції: - + 6
  • філе сьомги без шкіри і кісток 220  г
  • сік лайма 1  столова ложка
  • рослинна олія 1  чайна ложка
  • кунжутне масло ¼  чайної ложки
  • цедра лайма ¼  чайної ложки
  • свіжий огірок, нарізаний кубиками 30  г
  • зелена цибуля, порізана 2  пера
  • цибуля-шалот, порізана 15  г
  • свіжа кінза, порізана 3  гілочки
  • свіжа петрушка, порізана 2  гілочки
  • мелений халапеньо 1  чайна ложка
  • мелений імбир ¼  чайної ложки
  • часник, подрібнений 1  зубчик
  • сіль за смаком  
  • мелений чорний перець за смаком  
  • чіпси з кукурудзяної тортильї або кассави для сервірування  
на порцію
калорії: 137 ккал
білки: 8 г
жири: 9 г
вуглеводи: 6 г
кроки
30  хв. друк
  • ингредиенти для тартара с семгой
    підготуйте інгредієнти для тартару з сьомги. Покладіть філе на тарілку і заморозьте приблизно на 20 хвилин. Воно повинно бути твердим, але не застиглим.
  • нарезка риби
    наріжте сьомгу шарами по 0,5 см.потім кожен з них уздовж на смужки такої ж ширини. Кожну смужку розріжте на такі ж кубики.
  • риба в соке лайма
    покладіть рибу в невелику миску і збризніть соком лайма.
  • готовий тартар из семги
    у мисці побільше перемішайте цедру лайма, рослинне і кунжутне масло. Потім додайте всі інші інгредієнти і знову перемішайте. Додайте сьомгу. Приправте сіллю і перцем за смаком і відразу ж подавайте з чіпсами за вашим вибором.

вибір інгредієнтів і подача страви

сьомгу потрібно взяти ту, яка використовується для приготування суші. В Японії це найчастіше сира риба, але в Україні і Європі зазвичай беруть слабосоленую. Вибирати краще саме останній варіант.

обережно! Використання сирої сьомги пов'язане з певним ризиком. Щоб переконатися, що ви вибрали найсвіжішу рибу, понюхайте її. Вона не повинна пахнути солоним або рибним запахом.

ви також можете приготувати цей рецепт зі свіжим тунцем, а чіпси з тортильи або кассави замінити на крекери.

Халапеньо додає трохи гостроти, але ви можете додати замість нього будь-який інший перець чилі. Міняйте трави і приправи в залежності від того, що вам доступно і більше подобається.

Не намагайтеся зробити це блюдо заздалегідь, так як сік лайма почне " готувати» сьомгу і змінить її колір і текстуру . Однак ви можете підготувати і нарізати всі трави та інші інгредієнти, щоб заощадити час.

варіації рецепта

існує безліч способів урізноманітнити цей рецепт. Спробуйте додати будь-який з цих інгредієнтів:

  • васабі,
  • ікра,
  • кріп,
  • каперси,
  • кунжут,
  • листя салату,
  • діжонська гірчиця,
  • манго,
  • авокадо.

можливо, кріп і манго не дуже добре поєднуються за смаком, але кінза і цибулю прекрасно до нього підійдуть.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?