⏰ рибні котлети з сьомги: покроковий рецепт приготування з фото

Як приготувати рибні котлети з сьомги на сковорідці

31:00
Котлети з сьомгою — це відмінний спосіб використовувати залишки вареної, запеченої або приготовленої на грилі риби. Однак блюдо настільки смачно, що ви можете почати готувати сьомгу тільки заради цього рецепта.

готову рибу змішують з порізаною зеленою цибулею, свіжою петрушкою, яйцями , панірувальними сухарями і гострим перцем. Потім формують з отриманої суміші котлети і обсмажують на сковороді до хрусткої скоринки.

Подавайте ці ніжні і ароматні котлетки на обід або вечерю з часточками лимона і зеленим салатом, заправленим лимонно-часниковим соусом. Вони також прекрасно підходять для закусок, якщо подавати їх з соусом для вмочування (наприклад, можна взяти Тартар).

зверніть увагу, що хоча на саму підготовку вам буде потрібно близько 30 хвилин, потрібно враховувати ще 1-2 години на охолодження котлет перед смаженням.

інгредієнти
порції: - + 4
  • приготована сьомга 350  г
  • яйця 2  шт
  • зелена цибуля 4  пера
  • свіжа петрушка 4  гілочки
  • Дрібна морська сіль 4  щіпки
  • Свіжомелений чорний перець 2  щіпки
  • кайенський перець( за бажанням) 1  щіпка
  • панірувальні сухарі 80  г
  • кулінарний спрей для обробки рук  
  • оливкова (або інше рослинне) масло для смаження  
  • лимонні часточки для подачі  
на порцію
калорії: 547 ккал
білки: 32 г
жири: 35 г
вуглеводи: 26 г
кроки
31  хв. друк
  • ингредиенти для котлет с семгой
    підготуйте всі інгредієнти для рибних котлет.
  • смешиваем зелень и рибу
    у глибокій тарілці з'єднайте вже приготовлену сьомгу, порізані цибулю і петрушку, сіль, чорний і кайенский перці (останній — за бажанням). Ретельно перемішайте.
  • взбиваем яйца
    змістіть перемішані інгредієнти на одну сторону тарілки, а в іншу розбийте яйця. Використовуйте віночок або вилку, щоб їх збити.
  • смешиваем рибу и яйца
    акуратно з'єднайте інгредієнти і збиті яйця. Чи не перетримуйте суміш після додавання яєць, інакше котлети можуть втратити свою ніжну текстуру. Відразу ж переходите до наступного кроку.
  • добавляем панировочние сухари
    поступово додавайте панірувальні сухарі. Почніть з 40 М потім візьміть трохи вийшла суміші і спробуйте зліпити з неї котлету. Якщо вона погано формується, додайте ще столову ложку сухарів. І продовжуйте так до тих пір, поки суміш не почне надійно схоплюватися.
  • лепим котлети
    збризніть руки кулінарним спреєм, щоб суміш до них не прилипала. Сформуйте котлети близько 6-8 см в діаметрі і товщиною 2-3 см.викладіть їх на деко або обробну дошку, накрийте і поставте в холодильник на 1-2 години.
  • обваливаем котлету в сухарях
    за бажанням додатково обваляйте котлети в панірувальних сухарях перед смаженням.
  • масло в сковороде
    розігрійте велику сковороду на середньо-високому вогні, додайте трохи оливкової олії. Викладіть кілька котлет і смажте до золотисто-коричневого кольору близько 4-х хвилин.
  • жарим котлети
    переверніть і обсмажте котлети з другої сторони ще 4 хвилини. Готові викладіть на блюдо. Якщо ви готуєте котлети в кілька партій, тримайте їх теплими, поки смажите залишилися. Наприклад, в злегка теплій духовці, розігрітій до 90-100 градусів.
  • сервированное блюдо
    Подавайте рибні котлети з сьомгою з часточками лимона. Смачного!

Корисні поради

зверніть увагу на наші рекомендації:

  • в оригіналі рецепта використовуються панірувальні сухарі Панко. Якщо у вас не вийде їх знайти, зробіть паніровці самостійно зі свіжих підсмажених сухарів.
  • щоб отримати більш хрусткі котлети, налийте в сковороду близько 1 см оливкової олії. Якщо ви хочете використовувати менше масла, просто покрийте їм дно сковороди.
  • при смаженні стежте за тим, щоб на сковороді котлети не торкалися один одного. Це гарантує, що вони вийдуть добре обсмаженими і хрусткими з усіх боків.
  • Якщо ви виявите, що суміш для котлет погано скріплюється при ліпленні, незважаючи на попереднє охолодження, можна додати трохи майонезу.

як зберігати і заморожувати

рибні котлети з сьомги будуть зберігатися в холодильнику в герметичному контейнері протягом 3-4 днів . Ви можете їсти їх холодними, розігріти в мікрохвильовці, на сковороді на середньому вогні або загорнути у фольгу і поставити в духовку на 160 градусів на 10-15 хвилин.

також котлети можна зберігати в приготованому або сирому вигляді в морозильній камері. Перед цим їх потрібно буде попередньо розморозити в холодильнику. Якщо ви заморожували вже готові котлети, їх потрібно просто розігріти.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?