готову рибу змішують з порізаною зеленою цибулею, свіжою петрушкою, яйцями , панірувальними сухарями і гострим перцем. Потім формують з отриманої суміші котлети і обсмажують на сковороді до хрусткої скоринки.
Подавайте ці ніжні і ароматні котлетки на обід або вечерю з часточками лимона і зеленим салатом, заправленим лимонно-часниковим соусом. Вони також прекрасно підходять для закусок, якщо подавати їх з соусом для вмочування (наприклад, можна взяти Тартар).
зверніть увагу, що хоча на саму підготовку вам буде потрібно близько 30 хвилин, потрібно враховувати ще 1-2 години на охолодження котлет перед смаженням.
- приготована сьомга 350 г
- яйця 2 шт
- зелена цибуля 4 пера
- свіжа петрушка 4 гілочки
- Дрібна морська сіль 4 щіпки
- Свіжомелений чорний перець 2 щіпки
- кайенський перець( за бажанням) 1 щіпка
- панірувальні сухарі 80 г
- кулінарний спрей для обробки рук
- оливкова (або інше рослинне) масло для смаження
- лимонні часточки для подачі
-
підготуйте всі інгредієнти для рибних котлет.
-
у глибокій тарілці з'єднайте вже приготовлену сьомгу, порізані цибулю і петрушку, сіль, чорний і кайенский перці (останній — за бажанням). Ретельно перемішайте.
-
змістіть перемішані інгредієнти на одну сторону тарілки, а в іншу розбийте яйця. Використовуйте віночок або вилку, щоб їх збити.
-
акуратно з'єднайте інгредієнти і збиті яйця. Чи не перетримуйте суміш після додавання яєць, інакше котлети можуть втратити свою ніжну текстуру. Відразу ж переходите до наступного кроку.
-
поступово додавайте панірувальні сухарі. Почніть з 40 М потім візьміть трохи вийшла суміші і спробуйте зліпити з неї котлету. Якщо вона погано формується, додайте ще столову ложку сухарів. І продовжуйте так до тих пір, поки суміш не почне надійно схоплюватися.
-
збризніть руки кулінарним спреєм, щоб суміш до них не прилипала. Сформуйте котлети близько 6-8 см в діаметрі і товщиною 2-3 см.викладіть їх на деко або обробну дошку, накрийте і поставте в холодильник на 1-2 години.
-
за бажанням додатково обваляйте котлети в панірувальних сухарях перед смаженням.
-
розігрійте велику сковороду на середньо-високому вогні, додайте трохи оливкової олії. Викладіть кілька котлет і смажте до золотисто-коричневого кольору близько 4-х хвилин.
-
переверніть і обсмажте котлети з другої сторони ще 4 хвилини. Готові викладіть на блюдо. Якщо ви готуєте котлети в кілька партій, тримайте їх теплими, поки смажите залишилися. Наприклад, в злегка теплій духовці, розігрітій до 90-100 градусів.
-
Подавайте рибні котлети з сьомгою з часточками лимона. Смачного!
Корисні поради
зверніть увагу на наші рекомендації:
- в оригіналі рецепта використовуються панірувальні сухарі Панко. Якщо у вас не вийде їх знайти, зробіть паніровці самостійно зі свіжих підсмажених сухарів.
- щоб отримати більш хрусткі котлети, налийте в сковороду близько 1 см оливкової олії. Якщо ви хочете використовувати менше масла, просто покрийте їм дно сковороди.
- при смаженні стежте за тим, щоб на сковороді котлети не торкалися один одного. Це гарантує, що вони вийдуть добре обсмаженими і хрусткими з усіх боків.
- Якщо ви виявите, що суміш для котлет погано скріплюється при ліпленні, незважаючи на попереднє охолодження, можна додати трохи майонезу.
як зберігати і заморожувати
рибні котлети з сьомги будуть зберігатися в холодильнику в герметичному контейнері протягом 3-4 днів . Ви можете їсти їх холодними, розігріти в мікрохвильовці, на сковороді на середньому вогні або загорнути у фольгу і поставити в духовку на 160 градусів на 10-15 хвилин.
також котлети можна зберігати в приготованому або сирому вигляді в морозильній камері. Перед цим їх потрібно буде попередньо розморозити в холодильнику. Якщо ви заморожували вже готові котлети, їх потрібно просто розігріти.