⏰ рибний суп з лосося: рецепт приготування з покроковими фото

Як приготувати рибний суп з філе лосося

35:00
готовий рибний суп с лососем
Цей варіант рибного супу з лосося називається сініганг, він відноситься до філіппінської кухні.

одержуваний кислий рибний суп досить швидко готується (всього за 35 хвилин), насичений овочами і дуже смачний. При бажанні подавайте його разом з рисом. Рецепт не містить глютену і легко адаптується для вегетаріанців.

інгредієнти цього супу варіюються, оскільки в кожному філіппінському регіоні його готують по-своєму. Тому Ви можете замінювати овочі на свої улюблені і виключати деякі, якщо не можете знайти. Сініганг дуже простий у приготуванні, але володіє насиченим і добре збалансованим смаком.

інгредієнти
порції: - + 6
  • філе лосося 350  г
  • овочевий бульйон або вода 1  л
  • кокосова олія 1  столова ложка
  • невелика червона цибулина 1  шт
  • часник 4  зубчики
  • тертий імбирний корінь 2 чайні ложки
  • тамариндова паста або пюре 2 столові ложки
  • рибний соус 2 столові ложки
  • великий баклажан 1  шт
  • помідори( можна черрі) 200  г
  • Шпинат 60  г
  • Паста місо світла 1  столова ложка
  • перець чилі серрано (за бажанням) 1  шт
на порцію
калорії: 129 ккал
білки: 14 г
жири: 5 г
вуглеводи: 7 г
кроки
35  хв. друк
  • ингредиенти для синиганга
    підготуйте інгредієнти для рибного супу.
  • режем овощи
    поріжте цибулю, часник, баклажани, помідори, перець чилі і зелень. Ложку місо змішайте з ¼ склянки води.
  • обжариваем рибу
    цей крок необов'язковий, але він надає лососеві більш насичений смак. Обсмажте філе з кожного боку протягом 2-3 хвилин (в залежності від товщини) на дуже гарячій сковороді з маслом. Прагніть отримати корочку зовні лосося, а внутрішня частина буде готуватися в супі.
  • режем лосося на кусочки
    наріжте лосося великими шматками (неважливо, смажений він або сирої).
  • обжарвиаем лук, имбирь и чеснок
    у великій каструлі обсмажте цибулю, часник і тертий імбир в кокосовій олії протягом 2-х хвилин.
  • добавляем овощной бульон и овощи
    додайте бульйон (або просто воду), тамариндову пасту, рибний соус, баклажани і Чилі серрано. Варіть на повільному вогні протягом 10 хвилин, поки баклажани не стануть м'якими.
  • добавляем помидори и рибу
    додайте лосося і помідори, готуйте ще близько 5 хвилин, поки лосось не буде готовий. Додайте суміш місо з водою.
  • готовий рибний суп с лососем
    безпосередньо перед подачею додайте шпинат. При бажанні гарніруйте рисом. Прикрасьте порізаною свіжою кінзою.

Корисні поради

в якості риби можна використовувати будь-яку сімейства лососевих. Найбільш популярні сьомга і форель .

рекомендації щодо регулювання рівня спецій:

  • якщо ви любите гостре, наріжте перець чилі кубиками і додайте їх все в суп.
  • якщо ви любите менш гостре, розріжте Чилі навпіл і додайте в суп обидві половинки.
  • для ще більш м'якого смаку розріжте Чилі навпіл, видаліть серцевину і насіння, додайте одну або обидві половинки в бульйон (перед вживанням дістаньте його, щоб випадково не з'їсти).

для вегетаріанської адаптації замість рибного соусу використовуйте соєвий, а лосось замініть обсмаженим тофу. Додайте ще більше овочів.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?