одержуваний кислий рибний суп досить швидко готується (всього за 35 хвилин), насичений овочами і дуже смачний. При бажанні подавайте його разом з рисом. Рецепт не містить глютену і легко адаптується для вегетаріанців.
інгредієнти цього супу варіюються, оскільки в кожному філіппінському регіоні його готують по-своєму. Тому Ви можете замінювати овочі на свої улюблені і виключати деякі, якщо не можете знайти. Сініганг дуже простий у приготуванні, але володіє насиченим і добре збалансованим смаком.
- філе лосося 350 г
- овочевий бульйон або вода 1 л
- кокосова олія 1 столова ложка
- невелика червона цибулина 1 шт
- часник 4 зубчики
- тертий імбирний корінь 2 чайні ложки
- тамариндова паста або пюре 2 столові ложки
- рибний соус 2 столові ложки
- великий баклажан 1 шт
- помідори( можна черрі) 200 г
- Шпинат 60 г
- Паста місо світла 1 столова ложка
- перець чилі серрано (за бажанням) 1 шт
-
підготуйте інгредієнти для рибного супу.
-
поріжте цибулю, часник, баклажани, помідори, перець чилі і зелень. Ложку місо змішайте з ¼ склянки води.
-
цей крок необов'язковий, але він надає лососеві більш насичений смак. Обсмажте філе з кожного боку протягом 2-3 хвилин (в залежності від товщини) на дуже гарячій сковороді з маслом. Прагніть отримати корочку зовні лосося, а внутрішня частина буде готуватися в супі.
-
наріжте лосося великими шматками (неважливо, смажений він або сирої).
-
у великій каструлі обсмажте цибулю, часник і тертий імбир в кокосовій олії протягом 2-х хвилин.
-
додайте бульйон (або просто воду), тамариндову пасту, рибний соус, баклажани і Чилі серрано. Варіть на повільному вогні протягом 10 хвилин, поки баклажани не стануть м'якими.
-
додайте лосося і помідори, готуйте ще близько 5 хвилин, поки лосось не буде готовий. Додайте суміш місо з водою.
-
безпосередньо перед подачею додайте шпинат. При бажанні гарніруйте рисом. Прикрасьте порізаною свіжою кінзою.
Корисні поради
в якості риби можна використовувати будь-яку сімейства лососевих. Найбільш популярні сьомга і форель .
рекомендації щодо регулювання рівня спецій:
- якщо ви любите гостре, наріжте перець чилі кубиками і додайте їх все в суп.
- якщо ви любите менш гостре, розріжте Чилі навпіл і додайте в суп обидві половинки.
- для ще більш м'якого смаку розріжте Чилі навпіл, видаліть серцевину і насіння, додайте одну або обидві половинки в бульйон (перед вживанням дістаньте його, щоб випадково не з'їсти).
для вегетаріанської адаптації замість рибного соусу використовуйте соєвий, а лосось замініть обсмаженим тофу. Додайте ще більше овочів.