Блюдо з сьомгою не обов'язково повинно бути метушливим або складним — вона володіє відмінним смаком навіть при простому приготуванні. Тут вона запікається зі спаржею і подається зі смачним йогуртово-кроповим соусом.
інгредієнти
порції:
-
+
- для риби:
- філе сьомги 600 г
- Спаржа 400 г
- оливкова олія 2 столові ложки
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
- Лимон 1 шт
- для соусу:
- жирний натуральний йогурт 130 г
- оливкова олія 1 столова ложка
- часник 1 зубчик
- Лимон ½ шт
- сіль 2 щіпки
- чорний перець 2 щіпки
- кріп 4 гілочки
- Петрушка 3 гілочки
- часточки лимона на гарнір (за бажанням)
на порцію
калорії:
253
ккал
білки:
27
г
жири:
13
г
вуглеводи:
7
г
кроки
-
виставте температуру в духовці 190 градусів і залиште розігріватися. У спаржі акуратно обріжте жорсткі кінці. Потім змастіть її столовою ложкою оливкової олії, посоліть і поперчіть. Зверху посипте половиною тертої цедри від лимона.
-
викладіть спаржу на застелене папером для випічки деко. Покладіть сьомгу в середину, також змастити столовою ложкою оливкової олії, посипте сіллю, перцем і залишками цедри. Лимонна цедра відмінно розкриває смак спаржі і риби.
-
поставте деко в духовку на 16-20 хвилин, регулюючи час в залежності від товщини сьомги. Можете підсмажити до скоринки останні пару хвилин в режимі «гриль» або «бройлер», якщо хочете. Для риби товщиною 4 см знадобилося 16 хвилин плюс 2 хвилини піджарки. Якщо ви готуєте сьомгу меншого розміру, то часу може знадобитися менше, тому перевіряйте раніше і при необхідності прибирайте рибу, залишаючи спаржу готуватися далі.
-
поки риба запікається, приготуйте йогуртово-кроповий соус. Змішайте йогурт і оливкове масло. Додайте сіль, перець і терту цедру половинки лимона. За бажанням можете додати і вичавлений лимонний сік.
-
поріжте зелень, часник пропустіть через прес або подрібніть ножем.
-
додайте всі інгредієнти, що залишилися, і збийте виделкою.
-
дістаньте деко з духовки і полийте сьомгу йогуртово-кроповим соусом. Подавайте з часточками лимона, рисом, кіноа, картоплею або без гарніру для низьковуглеводного дієтичного харчування.