⏰ сьомга зі спаржею в духовці: рецепт приготування і покрокові фото

Як приготувати запечену сьомгу зі спаржею в духовці

30:00
готовая семга со спаржей в духовке
Цей рецепт сьомги зі спаржею простий і легкий, але при цьому має чудовий смак. Риба запікається в духовці на деку менш ніж за 30 хвилин! Корисний, натхненний навесні вечерю, що ідеально підходить для напружених буднів, коли часу в обріз.

Блюдо з сьомгою не обов'язково повинно бути метушливим або складним — вона володіє відмінним смаком навіть при простому приготуванні. Тут вона запікається зі спаржею і подається зі смачним йогуртово-кроповим соусом.

інгредієнти
порції: - + 4
  • для риби:
  • філе сьомги 600  г
  • Спаржа 400  г
  • оливкова олія 2 столові ложки
  • сіль за смаком  
  • чорний перець за смаком  
  • Лимон 1  шт
  • для соусу:
  • жирний натуральний йогурт 130  г
  • оливкова олія 1  столова ложка
  • часник 1  зубчик
  • Лимон ½  шт
  • сіль 2  щіпки
  • чорний перець 2  щіпки
  • кріп 4  гілочки
  • Петрушка 3  гілочки
  • часточки лимона на гарнір (за бажанням)  
на порцію
калорії: 253 ккал
білки: 27 г
жири: 13 г
вуглеводи: 7 г
кроки
30  хв. друк
  • обрезаем спаржу
    виставте температуру в духовці 190 градусів і залиште розігріватися. У спаржі акуратно обріжте жорсткі кінці. Потім змастіть її столовою ложкою оливкової олії, посоліть і поперчіть. Зверху посипте половиною тертої цедри від лимона.
  • солим семгу
    викладіть спаржу на застелене папером для випічки деко. Покладіть сьомгу в середину, також змастити столовою ложкою оливкової олії, посипте сіллю, перцем і залишками цедри. Лимонна цедра відмінно розкриває смак спаржі і риби.
  • семга со спаржей на противне
    поставте деко в духовку на 16-20 хвилин, регулюючи час в залежності від товщини сьомги. Можете підсмажити до скоринки останні пару хвилин в режимі «гриль» або «бройлер», якщо хочете. Для риби товщиною 4 см знадобилося 16 хвилин плюс 2 хвилини піджарки. Якщо ви готуєте сьомгу меншого розміру, то часу може знадобитися менше, тому перевіряйте раніше і при необхідності прибирайте рибу, залишаючи спаржу готуватися далі.
  • смешиваем ингредиенти для соуса
    поки риба запікається, приготуйте йогуртово-кроповий соус. Змішайте йогурт і оливкове масло. Додайте сіль, перець і терту цедру половинки лимона. За бажанням можете додати і вичавлений лимонний сік.
  • нарезаем укроп и петрушку
    поріжте зелень, часник пропустіть через прес або подрібніть ножем.
  • готовий соус для риби
    додайте всі інгредієнти, що залишилися, і збийте виделкою.
  • готовая семга со спаржей в духовке
    дістаньте деко з духовки і полийте сьомгу йогуртово-кроповим соусом. Подавайте з часточками лимона, рисом, кіноа, картоплею або без гарніру для низьковуглеводного дієтичного харчування.
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?