разом з рибою також запікається капуста бок-чой і гриби шиітаке . На приготування і саму підготовку вам буде потрібно всього 20 хвилин.
- Для основного блюда:
- філе сьомги 400 г
- Капуста бок-чой 4 шт
- гриби шиітаке 120 г
- сіль 1 щіпка
- чорний перець 1 щіпка
- насіння кунжуту 1 чайна ложка
- Цедра апельсина( за бажанням) ½ чайної ложки
- зелена цибуля( за бажанням) 2 пера
- Соус Шрірача (за бажанням) 1 чайна ложка
- для соусу теріякі:
- рисовий винний оцет 2 столові ложки
- подрібнений часник 1 зубчик
- кунжутне масло 1 столова ложка
- оливкова олія 1 столова ложка
- тертий корінь імбиру 1 чайна ложка
- Мед 2 столові ложки
- соєвий соус 4 столові ложки
-
Розігрійте духовку до 180 градусів. Капусту поріжте на четвертинки. Філе розділіть на 2 шматки. Викладіть сьомгу, бок-чой і гриби (їх теж можна порізати, якщо вони великі) на застелене папером для випічки деко.
-
змішайте інгредієнти для соусу теріякі (або використовуйте готовий) в невеликій мисці і нанесіть ложкою на рибу і капусту, добре обмазуючи їх з усіх боків. Також посипте сьомгу дрібкою солі і перцю і свіжою апельсиновою цедрою (за бажанням).
-
поставте деко в духовку приблизно на 12-15 хвилин. Тонкі шматки можуть приготуватися швидше, тому перевірте перший раз через 10 хвилин, при необхідності дістаньте сьомгу, залишивши запікатися капусту і гриби. Протягом декількох останніх хвилин можна підсмажити верх риби, включивши режим «бройлер» або «гриль». Потім дістаньте деко і розділіть вміст на 2 тарілки. Зверху посипте насінням кунжуту (їх можна попередньо обсмажити), порізаною зеленою цибулею і соусом Шрірача для гостроти.
вибір інгредієнтів і подача страви
гриби шиітаке можна замінити на будь-які інші, якщо у вас не вийде їх дістати. Аналогічно і з капустою бок-чой-використовуйте брюссельську .
якщо для вегетаріанського варіанту страви замість сьомги використовувати тофу, його доведеться готувати довше, щоб він став злегка хрустким. Ви можете дістати капусту і гриби і продовжувати готувати тофу ще близько 20 хвилин.
це блюдо добре подавати з білим або бурим рисом , запеченою картоплею . Не використовуйте гарнір з круп і крохмалистих овочів для більш дієтичного прийому їжі. В цьому випадку подавайте з пасльоновими і некрохмалистими овочами: помідорами, огірками, баклажаном, болгарським перцем, спаржею , брокколі і т. д.