⏰ сьомга в соусі теріякі в духовці: рецепт і покрокові фото приготування

Як приготувати запечену в духовці сьомгу в соусі теріякі

20:00
Смачний і корисний рецепт запеченої сьомги в соусі теріякі власного приготування. Звичайно, можна використовувати і покупної варіант соусу, але домашній простий у приготуванні і містить набагато менше цукру.

разом з рибою також запікається капуста бок-чой і гриби шиітаке . На приготування і саму підготовку вам буде потрібно всього 20 хвилин.

інгредієнти
порції: - + 2
  • Для основного блюда:
  • філе сьомги 400  г
  • Капуста бок-чой 4  шт
  • гриби шиітаке 120  г
  • сіль 1  щіпка
  • чорний перець 1  щіпка
  • насіння кунжуту 1  чайна ложка
  • Цедра апельсина( за бажанням) ½  чайної ложки
  • зелена цибуля( за бажанням) 2  пера
  • Соус Шрірача (за бажанням) 1  чайна ложка
  • для соусу теріякі:
  • рисовий винний оцет 2 столові ложки
  • подрібнений часник 1  зубчик
  • кунжутне масло 1  столова ложка
  • оливкова олія 1  столова ложка
  • тертий корінь імбиру 1  чайна ложка
  • Мед 2 столові ложки
  • соєвий соус 4 столові ложки
на порцію
калорії: 365 ккал
білки: 30 г
жири: 13 г
вуглеводи: 32 г
кроки
20  хв. друк
  • викладиваем рибу и овощи на противень
    Розігрійте духовку до 180 градусів. Капусту поріжте на четвертинки. Філе розділіть на 2 шматки. Викладіть сьомгу, бок-чой і гриби (їх теж можна порізати, якщо вони великі) на застелене папером для випічки деко.
  • поливаем соусом терияки
    змішайте інгредієнти для соусу теріякі (або використовуйте готовий) в невеликій мисці і нанесіть ложкою на рибу і капусту, добре обмазуючи їх з усіх боків. Також посипте сьомгу дрібкою солі і перцю і свіжою апельсиновою цедрою (за бажанням).
  • готовая семга в соусе терияки
    поставте деко в духовку приблизно на 12-15 хвилин. Тонкі шматки можуть приготуватися швидше, тому перевірте перший раз через 10 хвилин, при необхідності дістаньте сьомгу, залишивши запікатися капусту і гриби. Протягом декількох останніх хвилин можна підсмажити верх риби, включивши режим «бройлер» або «гриль». Потім дістаньте деко і розділіть вміст на 2 тарілки. Зверху посипте насінням кунжуту (їх можна попередньо обсмажити), порізаною зеленою цибулею і соусом Шрірача для гостроти.

вибір інгредієнтів і подача страви

гриби шиітаке можна замінити на будь-які інші, якщо у вас не вийде їх дістати. Аналогічно і з капустою бок-чой-використовуйте брюссельську .

якщо для вегетаріанського варіанту страви замість сьомги використовувати тофу, його доведеться готувати довше, щоб він став злегка хрустким. Ви можете дістати капусту і гриби і продовжувати готувати тофу ще близько 20 хвилин.

це блюдо добре подавати з білим або бурим рисом , запеченою картоплею . Не використовуйте гарнір з круп і крохмалистих овочів для більш дієтичного прийому їжі. В цьому випадку подавайте з пасльоновими і некрохмалистими овочами: помідорами, огірками, баклажаном, болгарським перцем, спаржею , брокколі і т. д.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?