крім використання гриля, ви також можете обсмажити сьомгу в невеликій кількості оливкової олії на сковороді-гриль.
інгредієнти
порції:
-
+
- для риби:
- філе сьомги 4 шматки 200 г (кожен)
- сіль 1 чайна ложка
- чорний перець ½ чайної ложки
- кумін 2 чайні ложки
- мелений перець чилі 2 чайні ложки
- рослинна олія 1 чайна ложка
- Лайм ½ шт
- для сальси:
- Авокадо 1 ш
- огірок 1 шт
- перець халапеньо ½ шт
- кінза 4 гілочки
- Лайм 1 шт
- оливкова олія 1 столова ложка
- сіль ½ чайної ложки
- для заправки:
- грецький йогурт 140 г
- Лайм 1 шт
- часник 1 зубчик
- оливкова олія 1 столова ложка
- кінза 2 гілочки
- сіль ½ чайної ложки
- чорний перець ½ чайної ложки
- Салат-латук 4 головки
на порцію
калорії:
562
ккал
білки:
50
г
жири:
26
г
вуглеводи:
32
г
кроки
-
розігрійте гриль до середнього рівня, решітку змастіть маслом. У невеликій мисці змішайте сіль, перець, мелений чилі і кумін. Покрийте сьомгу отриманою сумішшю з усіх боків. Смажте рибу на середньому вогні по кілька хвилин (зазвичай вистачає по 3-5) з кожного боку до бажаного ступеня прожарювання. Для перевертання найкраще використовувати тонку металеву лопатку. Після закінчення обсмажування перекладіть сьомгу на тарілку і вичавіть на неї сік з половинки лайма.
-
приготуйте сальсу. Поріжте авокадо і огірок кубиками, дрібно порубати перець і кінзу, у лайма за бажанням можна потерти цедру. З'єднайте інгредієнти в мисці, заправте оливковою олією і вичавіть туди сік лайма, посоліть. Акуратно перемішайте.
-
приготуйте заправку. Змішайте подрібнений часник, йогурт, посічену кінзу, масло, сік одного лайма, сіль і перець в мисці і збийте. Салат-латук поріжте вертикально.
-
зберіть разом блюдо. Полийте салат невеликою кількістю заправки і викладіть на тарілку, створюючи підкладку для риби. Зверху викладіть сьомгу, поверх неї — сальсу з авокадо і огірка. Подавайте з часточками лайма і гілочками кінзи.