⏰ сьомга на грилі: рецепт з покроковими фото приготування

Як смачно приготувати сьомгу на грилі і скільки її потрібно смажити

33:00
Сьогодні ми приготуємо філе сьомги на грилі з сальсою з авокадо і огірків, яке буде подаватися поверх салату з заправкою на основі йогурту і кінзи. Це неймовірно смачне і корисне блюдо можна приготувати менш ніж за 35 хвилин. Ідеальна вечеря для буднього дня.

крім використання гриля, ви також можете обсмажити сьомгу в невеликій кількості оливкової олії на сковороді-гриль.

інгредієнти
порції: - + 4
  • для риби:
  • філе сьомги 4 шматки 200  г (кожен)
  • сіль 1  чайна ложка
  • чорний перець ½  чайної ложки
  • кумін 2  чайні ложки
  • мелений перець чилі 2  чайні ложки
  • рослинна олія 1  чайна ложка
  • Лайм ½  шт
  • для сальси:
  • Авокадо 1  ш
  • огірок 1  шт
  • перець халапеньо ½  шт
  • кінза 4  гілочки
  • Лайм 1  шт
  • оливкова олія 1  столова ложка
  • сіль ½  чайної ложки
  • для заправки:
  • грецький йогурт 140  г
  • Лайм 1  шт
  • часник 1  зубчик
  • оливкова олія 1  столова ложка
  • кінза 2  гілочки
  • сіль ½  чайної ложки
  • чорний перець ½  чайної ложки
  • Салат-латук 4  головки
на порцію
калорії: 562 ккал
білки: 50 г
жири: 26 г
вуглеводи: 32 г
кроки
33 хв. друк
  • семга на гриле
    розігрійте гриль до середнього рівня, решітку змастіть маслом. У невеликій мисці змішайте сіль, перець, мелений чилі і кумін. Покрийте сьомгу отриманою сумішшю з усіх боків. Смажте рибу на середньому вогні по кілька хвилин (зазвичай вистачає по 3-5) з кожного боку до бажаного ступеня прожарювання. Для перевертання найкраще використовувати тонку металеву лопатку. Після закінчення обсмажування перекладіть сьомгу на тарілку і вичавіть на неї сік з половинки лайма.
  • сальса из авокадо и огурцов
    приготуйте сальсу. Поріжте авокадо і огірок кубиками, дрібно порубати перець і кінзу, у лайма за бажанням можна потерти цедру. З'єднайте інгредієнти в мисці, заправте оливковою олією і вичавіть туди сік лайма, посоліть. Акуратно перемішайте.
  • салат в заправке
    приготуйте заправку. Змішайте подрібнений часник, йогурт, посічену кінзу, масло, сік одного лайма, сіль і перець в мисці і збийте. Салат-латук поріжте вертикально.
  • семга на гриле с сальсой и заправкой
    зберіть разом блюдо. Полийте салат невеликою кількістю заправки і викладіть на тарілку, створюючи підкладку для риби. Зверху викладіть сьомгу, поверх неї — сальсу з авокадо і огірка. Подавайте з часточками лайма і гілочками кінзи.
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?