⏰ філе сьомги на сковороді: рецепт приготування з покроковими фото

Як смачно приготувати філе сьомги на сковороді і скільки її потрібно смажити

25:00
Основа цього класичного рецепту-смажене на чавунній сковороді філе сьомги. Воно подається разом з рисом (опціонально) і овочами.

чудове поєднання імбиру, зеленої цибулі, кінзи і соусу надає рибі неймовірний смак, а простота приготування виводить це блюдо на найвищий рівень. Це відмінний варіант для швидкого обіду або вечері.

інгредієнти
порції: - + 4
  • філе сьомги 450  г
  • рослинна олія 4 столові ложки
  • Вода 120  мл
  • соєвий соус 3 столові ложки
  • цукор 1  чайна ложка
  • кунжутне масло 8  крапель
  • сіль 4  щіпки
  • корінь імбиру 60  г
  • зелена цибуля 3  головки
  • кінза 6  гілочок
на порцію
калорії: 310 ккал
білки: 24 г
жири: 22 г
вуглеводи: 4 г
кроки
25  хв. друк
  • ингредиенти для блюда
    підготуйте інгредієнти. Розділіть навпіл шматок риби і посоліть двома щіпками. Лук наріжте на шматочки приблизно по 5 см, імбир — тонкою стружкою, кінзу просто подрібніть. У невеликій мисці змішайте воду, соєвий соус, цукор, кунжутне масло і 2 щіпки солі.
  • обжаренное филе семги
    поставте сковороду (краще чавунну) на середньо-високий вогонь. Рівномірно розподіліть по ній дві столові ложки рослинної олії. Покладіть сьомгу на сковороду шкірою вниз. Готуйте рибу з кожного боку протягом 4-7 хвилин, в залежності від товщини шматка. Для сьомги на фото знадобилося близько 7 хвилин з кожного боку. Готова риба повинна прожаритися повністю, в середині не повинно бути сирого м'яса.
  • жарим имбирь и лук
    у ту ж сковороду додайте залишилися 2 столові ложки олії і злегка обсмажте імбир до хрусткої скоринки. Додайте зелену цибулю і обсмажте до готовності.
  • добавляем соус
    додайте приготований соус. Доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.
  • викладиваем рибу на рис
    для оптимальної подачі попередньо зваріть рис (Ми використовували Тайський жасминовий). Викладіть сьомгу на блюдо поверх рису.
  • викладиваем овощи и соус
    зверху риби рівномірно розподіліть підсмажені цибулю і імбир. Полийте зверху соусом і посипте кінзою.
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?