чудове поєднання імбиру, зеленої цибулі, кінзи і соусу надає рибі неймовірний смак, а простота приготування виводить це блюдо на найвищий рівень. Це відмінний варіант для швидкого обіду або вечері.
інгредієнти
порції:
-
+
- філе сьомги 450 г
- рослинна олія 4 столові ложки
- Вода 120 мл
- соєвий соус 3 столові ложки
- цукор 1 чайна ложка
- кунжутне масло 8 крапель
- сіль 4 щіпки
- корінь імбиру 60 г
- зелена цибуля 3 головки
- кінза 6 гілочок
на порцію
калорії:
310
ккал
білки:
24
г
жири:
22
г
вуглеводи:
4
г
кроки
-
підготуйте інгредієнти. Розділіть навпіл шматок риби і посоліть двома щіпками. Лук наріжте на шматочки приблизно по 5 см, імбир — тонкою стружкою, кінзу просто подрібніть. У невеликій мисці змішайте воду, соєвий соус, цукор, кунжутне масло і 2 щіпки солі.
-
поставте сковороду (краще чавунну) на середньо-високий вогонь. Рівномірно розподіліть по ній дві столові ложки рослинної олії. Покладіть сьомгу на сковороду шкірою вниз. Готуйте рибу з кожного боку протягом 4-7 хвилин, в залежності від товщини шматка. Для сьомги на фото знадобилося близько 7 хвилин з кожного боку. Готова риба повинна прожаритися повністю, в середині не повинно бути сирого м'яса.
-
у ту ж сковороду додайте залишилися 2 столові ложки олії і злегка обсмажте імбир до хрусткої скоринки. Додайте зелену цибулю і обсмажте до готовності.
-
додайте приготований соус. Доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.
-
для оптимальної подачі попередньо зваріть рис (Ми використовували Тайський жасминовий). Викладіть сьомгу на блюдо поверх рису.
-
зверху риби рівномірно розподіліть підсмажені цибулю і імбир. Полийте зверху соусом і посипте кінзою.