на підготовку доведеться витратити трохи більше години, але результат не залишить вас байдужими.
інгредієнти
порції:
-
+
- для котлет з риби:
- філе сьомги 450 г
- панірувальні сухарі 80 г
- яйце 1 шт
- оливкова олія 4 столові ложки
- діжонська гірчиця 1 чайна ложка
- свіжий естрагон (тархун) 1 гілочка
- Паприка 1 чайна ложка
- кайенський перець 1 щіпка
- часниковий порошок 2 щіпки
- цибульний порошок 2 щіпки
- сіль 4 щіпки
- чорний перець 1 щіпка
- для бургерів:
- Булочки для бургерів 3 шт
- червоний лук 1 невелика цибулина
- Авокадо 1 шт
- свіжа рукола 60 г
- вершкове масло 10 г
- для заправки:
- філе анчоусів 2 шт
- Майонез 120 г
- грецький йогурт 120 г
- свіжий естрагон 6 гілочок
- свіжий кріп 3 гілочки
- зелена цибуля 1 головка
- шніт-лук 6 пір'я
- свіжа петрушка 6 гілочок
- свіжий базилік 8 гілочок
- сік лимона 1 столова ложка
- сіль 2 щіпки
- чорний перець 1 щіпка
на порцію
калорії:
838
ккал
білки:
51
г
жири:
42
г
вуглеводи:
64
г
кроки
-
спочатку приготуйте котлети з сьомги. Вам знадобиться досить великий шматок філе. Якщо у нього є шкіра, видаліть її.
-
наріжте філе великими шматками.
-
розділіть рибу на 2 частини: 1/3 і 2/3. Третина пропустіть через м'ясорубку 6 разів. Дві третини - 4 рази. Це забезпечить хорошу текстуру котлет. Перекладіть отриманий фарш в миску, додайте сухарі, яйце, 2 столові ложки оливкової олії, гірчицю і подрібнений естрагон. Ретельно перемішайте.
-
сформуйте 3 котлети товщиною 1-1,5 см.
-
в окремій невеликій мисці приготуйте приправу, змішавши сіль, чорний перець, паприку, кайенский перець, часниковий і цибульний порошки. Посипте обидві сторони кожної котлети і приберіть їх в холодильник, поки ви готуєте інші компоненти бургера.
-
щоб приготувати заправку, крупно поріжте всю зелень і додайте в блендер або кухонний комбайн. Подрібніть її.
-
додайте майонез, грецький йогурт, анчоуси, сік лимона, сіль і перець.
-
ретельно подрібніть до отримання однорідної суміші.
-
розігрійте чавунну сковороду на сильному вогні з 2 столовими ложками оливкової олії. Коли вона сильно нагріється, акуратно викладіть котлети і готуйте 2-3 хвилини. Коли вони придбають золотисто-коричневий колір, переверніть і готуйте ще 2-3 хвилини з іншого боку.
-
поки готуються котлети, розріжте булочки навпіл, обсмажте в тостері (або в духовці/грилі) і злегка змастіть їх вершковим маслом.
-
щоб зібрати бургер, намажте нижню половину булочки приготовленої заправкою.
-
зверху викладіть котлету з сьомги.
-
потім покладіть тонко нарізану цибулю.
-
зверху цибулі йде порізаний авокадо.
-
все завершує рукола.
-
Верхню половину булочки також змастіть заправкою і покладіть зверху бургера. Смачного!
вибір інгредієнтів
панірувальні сухарі краще вибирати "Панко" - у них трохи інший склад, ніж у звичайних сумішей.
при приготуванні заправки ви можете брати будь-яку іншу зелень на свій смак, а також міняти кількість, пропоноване в рецепті.
замість авокадо ви можете використовувати помідори, перець або інші овочі.