⏰ як варити свинячий шлунок-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити свинячий шлунок?

00:00
Свинячий шлунок варити 1,5 години. Начинений свинячий шлунок варити 2 години.

Як варити свинячий шлунок

1. Свинячий шлунок вимити, потерти щіткою, зрізуючи плівку жиру.
2. Скип'ятити воду.
3. Вивернути внутрішньою стороною назовні, опустити в окріп на кілька секунд.
4. Зняти внутрішню плівку: підчепити плівку пальцями скраю і акуратно відтягувати по всій поверхні шлунка.
5. Закип'ятити воду, додати сіль, покласти шлунок.
6. Після закипання поварити на середньому вогні, знімаючи піну.
7. Варити шлунок 1,5 години під кришкою при слабкому бурлінні.
8. Злити воду, субпродукти обдати холодною водою.
свинячі шлунки зварені — їх можна використовувати в салаті або обсмажити в якості гарячого блюда.

Як правильно варити шлунок

Перед варінням промиті шлунки можна натерти сіллю і залишити на 12-14 годин. Після цієї процедури обполоснути холодною водою і варити шлунки потрібно буде всього 1 годину.

якщо свинячий шлунок має сильний запах, можна замаринувати його у воді з додаванням 2 столових ложок 9%-го оцту і 1 лаврового листа, або в розсолі з-під маринованих огірків чи помідорів. За 4-6 годин запах піде.

при варінні свинячий шлунок стискається в 3-5 разів.

свинячий шлунок — ідеальна оболонка для приготування сальтісона, оскільки має середній розмір, відрізняється міцною структурою і еластичністю. До того ж, свинячий шлунок має оригінальні смакові якості і доповнить сальтисон.

свинячий шлунок — один з найдешевших субпродуктів, але зустрічається він в супермаркетах досить рідко. Свинячий шлунок можна знайти на ринку або заздалегідь попросити в м'ясній крамниці. При виборі звертайте увагу на розмір шлунка: він може впливати на кількість начинки, якщо шлунок потрібен для використання в якості оболонки. Також перевірте шлунок на цілісність: якщо шлунок рваний, має бути копітка робота по його зашивання.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?