Як варити свинячу шийку
Як варити свинячу шийку
1. Свинячу шийку розморозити, вимити, покласти в каструлю.
2. Залити водою так, щоб вона покривала шийку з запасом.
3. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і варити 50 хвилин.
4. Додати сіль, варити ще 10 хвилин.
використовувати варену свинячу шийку в салатах або на бутербродах, розрізавши поперек волокон.
Салат з вареною свинячою шийкою
продукти
свиняча шийка — 300 грам
огірки солоні — 8 середніх
курячі яйця — 4 штуки
часник — 3 зубці
Майонез — 2 столових ложки
зелений горошок — 4 столових ложки
як готувати салат зі свинячою шийкою
1. Свинину поставити варитися, варити 1 годину, в кінці варіння додати сіль і перець.
2. Поки вариться м'ясо,
зварити курячі яйця
, остудити і натерти на крупній тертці.
3. Огірки потерти на крупній тертці, в них вмішати подрібнений часник.
4. Свинину злегка остудити і нарізати поперек волокон на кубики стороною 1,5-2 сантиметри.
5. На дно салатниці викласти м'ясо, перемішати з 1 столовою ложкою майонезу.
6. Солоні огірки викласти наступним шаром, змастити шар майонезом.
7. Яйця викласти зверху, знову змастити майонезом, прикрасити зеленим горошком.
Фкуснофакти
— свинячу шийку зазвичай використовують для запікання в духовці після маринування. Варка свинячої шийки менш поширена, тому що м'ясо виходить жестковатим. Однак якщо необхідно низькокалорійне м'ясо або бульйон, варена свиняча шийка для таких випадків підходить. Зробити з вареної шийки смачна страва легко, подавши її в салаті або на бутербродах з листям салату. Також зі свинячої шийки за допомогою варіння готують буженину .
— солити свинячу шийку необхідно в кінці варіння, щоб вона після варіння стала м'якою.
— зберігати варену свинячу шийку в бульйоні 2-3 дні в холодильнику.