Як варити рис « індика»
продукти
коричневий рис « індика» (довгозерновий) — 180 грам
Вода — 2 склянки
оливкова олія-1 ціла чайна ложка і 0,5 чайної ложки
сіль — половина чайної ложки
Як зварити рис « індика» в домашніх умовах
1. Ретельно перебрати рис, промиваючи його проточною водою, помістивши його в сито з частими дірочками. Промивати рис треба до досконалої прозорості води — і це гарантія розсипчастості приготованого рису.
2. Приготовану холодну воду вилити в каструлю, висипати підготовлений рис і приправити сіллю (половина чайної ложки).
3. Постійно заважаючи, дочекатися закипання суміші.
4. Протягом 4 хвилин на максимальному вогні готувати рис в каструлі, щільно прикривши її кришкою.
5. Перемішати рисову крупу, залишити на несильному вогні ще на 2,5 хвилини.
6. Знову перемішати рис, зменшити вогонь до самого маленького значення і варити 11,5 хвилин, не забуваючи постійно заважати.
7. Додати оливкову олію( пів чайної ложки): воно додасть рису золотистість і додаткову Розсипчастість.
8. Помішуючи рис, дочекатися википання води, але не давати рису пригоріти.
9. Можна промити негарячій водою, присмачити його оливковою олією (1 чайна ложка), трохи перемішати і залишити нудитися під кришкою на 7 хвилин.
Фкуснофакти
—калорійність рису « індика» в приготованому вигляді — 98 ккал/100 грам.
— Ціна коричневого довгозернового рису « індика» в Києві — від 70 грн./кілограм (на червень 2017 року).
— « індика», на відміну від більшості сортів рису, не піддається ретельній механічній обробці. Мінімальна обробка дозволяє зберегти максимум корисних речовин в рисі, а характерний колір зернам надає їх оболонка. Рис « індика» славиться тим, що, завдяки дбайливій обробці його зерна зберігають в собі найкорисніше — зародки. Перевірити якість такого рису нескладно: якщо спробувати самостійно проростити зерна рису, то можна дізнатися, наскільки якісний вам попався продукт — хороші зерна неодмінно дадуть паростки.