Як варити плов з мідіями
Продукти
М'ясо мідій — 400-500 грам
довгозерний рис
— 1 стакан
ріпчаста цибуля — 1 голова
морква — 1 штука
Вода — 2 склянки
сіль і спеції для мідій, масло
приправи каррі, зіра, шафран, майоран, коріандр і куркума — за смаком.
Як варити плов з мідіями
1. Цибулю і моркву почистити; цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці.
2. Розігріти сковорідку або товстостінну каструлю, налити олію, викласти цибулю, обсмажувати 5 хвилин, додати моркву і обсмажувати ще 5 хвилин, додати Мідії і обсмажувати ще 5 хвилин, помішуючи.
3. Рівномірно всипати в сковорідку або каструлю довгозерний рис, почекати пару хвилин і перемішати.
4. Влити воду, додати спеції, сіль, накрити кришкою і варити на тихому вогні.
Плов з мідіями і креветками
продукти
очищені мідії (можна заморожені) — 200 грам
Креветки в панцирі — 500 грам
Рис (краще
довгозерний
) — 1 стакан об'ємом 250 мілілітрів
болгарський перець — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 голова
морква — 2 невеликих або 1 велика
часник — 2 зубці
Куркума — на кінчику ножа
червоний або чорний мелений перець — пів чайної ложки
оливкова олія — 2 столових ложки
сіль — 2 чайних ложки
як варити плов з мідіями і креветками
1. Креветки розморозити при кімнатній температурі на 2 години.
2. Мідії викласти в миску, залишити розморожуватися при кімнатній температурі на 2 години.
3. Болгарський перець очистити від плодоніжки, насіння і перегородок, вимити зсередини і зовні, нарізати тонкою соломкою.
4. Морква очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
5. Розморожені мідії помити в холодній воді, видалити нутрощі — зеленуваті нитки, якщо вони є.
6. Креветки і мідії викласти в каструлю, залити водою і варити 5 хвилин після закипання води з додаванням 1 чайної ложки солі.
7. Відвар креветок і мідій процідити через сито, креветки остудити і очистити від панцира.
8. Ріпчасту цибулю почистити, нарізати півкільцями товщиною 5 міліметрів.
9. Часник очистити, натерти на дрібній тертці.
10. Товстостінну каструлю поставити на вогонь, влити оливкову олію.
11. Викласти в каструлю нарізані цибулю, часник, моркву, болгарський перець.
12. Гасити овочі протягом 7 хвилин на середньому вогні, регулярно перемішуючи.
13. Викласти Мідії і креветки, додати куркуму, перець і 1 чайну ложку солі; тушкувати ще 1 годину.
14. Рис промити в теплій воді, покласти в сковорідку з овочами і мідіями.
15. Ложкою розподілити рис рівномірно по сковорідці, залити 2 склянками відвару морепродуктів (якщо недостатньо відвару, слід додати води), щоб рис був покритий водою на 2 сантиметри.
16. Варити плов 20 хвилин після закипання води.
17. Коли рис звариться, перемішати плов з мідіями і креветками.