⏰ як варити рис з гарбузом? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити рис з гарбузом?

20:00
Рис варити з трохи обсмаженої гарбузом 20 хвилин, потім блюдо настояти .

Рис з гарбузом

продукти
Рис довгозерний — 2 склянки
Гарбуз — бажано невелика ціла гарбуз на 700 грам м'якоті
Каррі — щіпка
Куркума — 1 столова ложка
часник — 5 зубців
вершкове масло — кубик вагою 30-40 грам
сіль — 1 чайна ложка

як варити рис з гарбузом
1. З гарбуза зрізати« капелюшок », вирізати м'якоть, видалити кісточки.
2. М'якоть порізати кубиками стороною 1,5 сантиметра.
3. Поставити сковорідку з вершковим маслом на вогонь, а поки вона гріється, очистити і дрібно порубати часник.
4. Додати в сковорідку часник, обсмажити хвилину, додати гарбуз і все разом, регулярно помішуючи, тримати на середньо-сильному вогні 10 хвилин.
5. Поки смажаться овочі, рис промити в ситі кілька разів, викласти в каструлю, залити водою і поставити на тихий вогонь.
6. Додати до рису гарбуз, сіль і спеції, варити 20 хвилин, потім перемішати і настояти протягом 10 хвилин.

Фкуснофакти

Рис з гарбузом в мультиварці
Рис з гарбузом можна приготувати за принципом плову в мультиварці — спочатку в мультікастрюле обсмажити овочі, потім зверху засипати рисом і додати води. Варити на режимі « Плов» 20 хвилин при закритій кришці мультиварки.

робимо з гарніру дитячу кашу
можна зробити з гарніру кашу, якщо прибрати часник і сіль, але додати мед і ваніль. Дітям подобається, якщо рис з гарбузом зварений на молоці, тоді виходить відмінний сніданок.

який рис взяти для варіння з гарбузом
для розсипчастого гарніру необхідний довгозерний рис, в крайньому випадку среднезерний. А ось для каші відмінно підійде круглозерний рис — він розвариться з гарбузом і утворює приємну консистенцію страви.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?