⏰ як варити рис з тушонкою? І скільки часу? Всі способи зварити крупу, правила варіння і корисні поради

Скільки варити рис з тушонкою?

25:00
Рис з тушонкою варити 25 хвилин .

Як варити рис з тушонкою

продукти
Рис — половина склянки
тушонка — 200 грам
морква — 1 середнього розміру
ріпчаста цибуля — 1 невелика голова
каррі або паприка — 2 чайних ложки
Шафран — 1 чайна ложка
рослинна олія — 1 столова ложка

Як приготувати рис з тушонкою
1. Рис викласти в каструлю, залити водою у співвідношенні 1:2 і поставити каструлю на вогонь, прикривши її кришкою.
2. Всипати в каструлю з вариться рисом каррі, варити рис 15-20 хвилин.
3. Після варіння рис викласти в друшляк, якщо необхідно промити.
4. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарубати.
5. Морква очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
6. Розкрити банку тушонки, відміряти 200 грам.
7. Розігріти сковорідку, налити на неї 1 столову ложку олії.
8. Викласти моркву і цибулю, обсмажувати 5 хвилин.
9. Викласти на сковорідку тушонку (разом з рідиною), тушкувати 5 хвилин.
10. Викласти варений рис в сковорідку і перемішати, посипати шафраном, тушкувати 3 хвилини і подавати до столу.

Фкуснофакти

— для варіння рису з тушонкою потрібно довгозерний або среднезерний рис.

— тушонку краще вибирати, вироблену за ГОСТом.

— т.к. тушонка — зазвичай солоний продукт, солити готову страву необхідно з обережністю.

— Каррі додається в воду під час варіння, щоб рис придбав рудуватий відтінок.

— подавати варений рис з тушонкою можна зі свіжими овочами.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?