відварений рис з овочами
продукти
Рис — половина склянки
морква — 1 середнього розміру
солодкий перець — 1 штука
помідор — 1 штука
зелена цибуля — кілька гілочок
рослинна олія — 3 столових ложки
Як варити рис з овочами
1. Рис промити, залити водою у співвідношенні 1:1 і поставити на тихий вогонь.
2. Підсолити воду, накрити каструлю кришкою.
3. Варити рис 10 хвилин до напівготовності, потім викласти в друшляк і дати стекти воді.
4. Поки вариться рис, моркву очистити і натерти на крупній тертці.
5. Розігріти сковорідку, налити олію і викласти моркву.
6. Поки смажиться морква, помідори вимити, надрізати по шкірці, обдати окропом і зняти шкірку; нарізати помідори кубиками.
7. Вирізати плодоніжки перцю, вичистити насіння, тонко нарізати перець півкільцями.
8. Перець і помідори викласти на сковорідку до моркви, смажити 5 хвилин.
9. Викласти рис, влити чверть склянки води, перемішати його з овочами і варити 15 хвилин, накривши кришкою і регулярно помішуючи.
10. Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно нарубати.
11. Варений рис з овочами викласти на тарілку і посипати зеленою цибулею.
Фкуснофакти
варимо смачно
щоб зробити варений рис з овочами смачніше, можна додати спеції (чорний мелений перець, каррі, куркума, шафран, кмин). Поживніше блюдо можна зробити, вливши замість води м'ясний бульйон, або виклавши в кінці приготування шматок вершкового масла.
які овочі додати в рис
зелений горошок або кукурудза — в консервах або заморожуванні, кабачки, болгарський солодкий перець, томати, зелень, капуста брокколі.
Як подати
подавати рис з овочами з тертим сиром і дрібно нарубаної зеленню, поставивши поруч соєвий соус.
який рис готувати з овочами
добре підійде розсипчастий рис: довгозерний або среднезерний, наприклад, басматі, японський рис.
з чим подавати
Рис з овочами можна подати як легке самостійне блюдо або як гарнір до курки, риби, м'яса. Доповнити блюдо можна, додавши гриби.