Як варити перловку в пакетиках
продукти
Перловка — 1 пакетик (Увелка або будь-яка інша)
Вода — 1,5 літра
вершкове масло — 1 столова ложка
сіль — 4 щіпки
Як готувати
- налити в каструлю півтора літра води, накрити кришкою і довести до кипіння.
- після закипання покласти пакетик з крупою в воду і посолити.
- зменшити вогонь.
- варити на помірному вогні 40 — 50 хвилин без кришки.
- підчепивши виделкою перекласти пакетик з крупою на сито або друшляк і дозволити зайвій воді стекти.
- надрізати пакет і викласти крупу на тарілку.
- додати в перловку вершкового масла.
Фкуснофакти
готувати перловку в пакетиках зручно хоча б тому що в процесі варіння крупа не пригорає і немає необхідності весь час її помішувати.
для економії часу воду можна заздалегідь закип'ятити в чайнику.
Перловка вариться приблизно в два рази довше щодо інших круп, за цим якщо ви маєте часом замочити крупу на ніч в гарячій воді — це дозволить скоротити час варіння в 1,5-2 рази.
поки перловка вариться можна встигнути зробити до неї топінг, підсмаживши цибулю, моркву, болгарський перець або гриби.
після варіння перловка розварюється в 5-6 разів з цього одного пакетика може вистачити на 2-3 повноцінних прийому їжі.
відмінно перловка в пакетиках підійде для варіння розсольнику. Для цього перші 20 — 30 хвилин один пакетик відваріть в окремій ємності, а після цього розкрийте пакет і всипте крупу прямо в суп.
Перловка багата фосфором, вживання якого попереджає безліч хвороб пов'язаних з кістками.