як томити перловку на молоці
продукти
на 2 порції
Перловка — 1 стакан
Вода — 1 стакан для замочування
Молоко — 4 склянки
сіль — 3 щіпки
цукровий пісок — 2 столових ложки (за смаком, необов'язковий інгредієнт)
вершкове масло — 20-30 грам для варіння і 10-20 грам для подачі
як варити перловку на молоці в каструлі
1. Перловку перебрати і промити, залити 1 склянкою води і залишити на 6-8 годин.
2. Злити воду, перловку повторно промити, викласти в каструлю або казан.
3. Підігріти 2 склянки молока, влити його до перловки, вмішати 20-30 грам вершкового масла.
4. Після закипання варити 1,5-2 години на дуже слабкому вогні під кришкою до випарювання рідини.
5. Подати з кубиком вершкового масла.
молочна перловка в гаджетах
Як варити перловку на водяній бані
1. Підготовлену перловку залити гарячим молоком в невеликій каструльці, вмішати масло.
2. У каструлі великого розміру закип'ятити воду, поставити в неї каструлю з кашею.
3. Вода у великій каструлі повинна кипіти при тихому бурлінні, а молоко — лише давати невеликий пар.
4. Томити на водяній бані 6 годин, перемішувати не потрібно. Подавати з маслом.
Як приготувати молочну перловку в мультиварці
1. Викласти перловку з молоком в форму мультиварки, встановити режим «гасіння» і готувати 1 годину (без попереднього замочування 1,5-2 години).
2. Після закінчення часу залишити мультиварку в режимі підігріву ще на 1 годину, щоб крупа стала ніжніше.