Як зварити перловку в пароварці
Продукти
перлова крупа — півсклянки
Вода — 3 склянки
сіль — 1 чайна ложка
Як приготувати перловку в пароварці
1. Перлову крупу промити під проточною водою, залити водою в пропорції 1:2 і замочувати 6-12 годин до набухання.
2. Після закінчення часу перекласти перловку на друшляк і промити під струменем холодної води.
3. Викласти перловку в контейнер пароварки для приготування круп, влити окріп (на 1 стакан перловки — 2,5 склянки води) і варити півгодини.
4. Крупу акуратно перемішати і варити ще 30 хвилин. Готовність перловки визначають за ступенем м'якості крупинок на дні контейнера. При недостатній м'якості перловку готують на пару ще від 30 до 40 хвилин в залежності від розміру крупи і сорту. Для цього потрібно злити воду, яка утворилася в піддоні пароварки, і долити Нової в резервуар для води до максимального значення.
Фкуснофакти
Перловку в пароварці готувати найповільніше з усіх можливих способів. Однак саме перловка на пару — найніжніша, шовковиста і разом з тим найменш зерниста. Якщо ви поспішаєте, використовуйте класичний спосіб замочування + варіння в каструлі або скороварці.
Перловку на пару можна варити зовсім без замочування — за рахунок щадить температурної обробки перловка приготується рівномірно і буде м'якою, досить лише збільшити час варіння на 1 годину.
ще смачніше — зварити перловку, додавши в чашу пароварки молоко, а в Відділ для води — воду. Тоді перловка вийде ще більш ніжною і вершковою. Причому така перловка хороша як на гарнір, так і на сніданок, якщо додати цукру або меду. При дієтичному харчуванні можна зварити перловку на кефірі.