опеньки бувають 4 видів — літній, Луговий, осінній і зимовий. Але найчастіші представники групи опяткових — літні та осінні. Літні мають широку і майже плоску капелюшок, осінні — напівкруглу. Осінній опеньок краще, за смаковими якостями його відносять до 3 категорії. Літній гірше — його відносять вже до останньої, 4 категорії їстівних грибів.
однак слід враховувати і власні смакові переваги. Якщо ви любите солоні опеньки, то для засолювання відмінно підуть саме літні опеньки. Їх широкі капелюшки під грунтом щільно укладуться і при засолюванні стануть приємно хрустіти. Тільки враховуйте, що їх ніжки можуть гірчити, тому у великих грибів їх точно потрібно відрізати. У той час як осінні опеньки краще маринувати — вони краще тримають форму і до того ж зовні схожі на звичні мариновані опеньки, вироблені на фермах.
скільки варити / поради / які опеньки краще, літні або осінні?