Великі опеньки зустрічаються в лісах досить рідко — і якщо це дійсно переросток, то швидше за все він вже «постарів» і брати його не потрібно. Такий гриб буде млявим і трухлявим. Але що робити, якщо в лісі росте багато зрілих і «повних сил» опеньків, просто дуже, дуже великого розміру? — брати такі гриби потрібно, просто постарайтеся їх класти в окремий пакет.
після збору опеньків проаналізуйте, чи багато з них переростків? — якщо їх незначна кількість, то просто нарубати їх подрібніше і використовуйте «в загальній купі», тільки простежте, щоб в їжу не потрапили жорсткі «задерев'янілі» ділянки ніжок великих грибів — вони будуть неприємно хрустіти при пережовуванні, до того ж можуть гірчити. Ну а якщо грибів-переростків багато, їх не гріх і приготувати по-особливому. Знову ж таки, слід перевірити ніжки — спробуйте розрізати ніжку поперек — якщо зусилля немає, значить ніжка звичайна. А якщо ніж ріже насилу — ця жорстка частина не розваїться і її краще прибрати відразу, а не з тарілки. Потім слід
відварити опеньки
, після чого посмажити з картоплею або засолити. Маринують великі гриби рідше & 8212 ;в першу чергу тому, що вони не володіють характерним зовнішнім виглядом.
скільки варити
/
поради
/
що можна приготувати з переросли опеньків?