насправді, грибна ікра — це готовий продукт. Її можна подати на хлібі або просто додати масла і рубаного червоної цибулі — і закуска готова. Але іноді грибну ікру хочеться використовувати « серйозніше» і зробити щось на основне блюдо.
самий класний варіант — суп, але знадобиться ще гриби першої категорії — білі, підосичники і підберезники. Саме вони зроблять бульйон жирним і наваристим, а ікра з опеньків додасть відмінний аромат. До того ж, якщо ікра з опеньків готувалася з морквою і цибулею, значить, в суп залишиться додати тільки картоплю і вермішель.
інший варіант ще ситніше — з грибною ікрою можна обсмажити варену гречку або відварений рис .
найскладніший, але і найближчий до класики — спосіб посмажити грибну ікру з картоплею. Спочатку обсмажити картоплю, а в кінці побільше грибної ікри, і гарненько прогріти все разом, не хитаючи перемішувати.
ще 1 спосіб — прогріти грибну ікру, а в кінці викласти кілька скибочок сиру зверху і дочекатися його розплавлення під кришкою — практично, друга страва.
Соус — якщо змішати грибну ікру з майонезом, сметаною і розтопленим маслом, соус цілком можна подати до м'яса.