⏰ як варити курячі лапки-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Як варити курячі лапки?

30:00
Курячі лапки варити на бульйон 30-40 хвилин, на холодець - 2 години (скороварка повністю розварить їх за 40 хвилин).

Як варити курячі лапки

продукти
курячі лапки — півкіло
Вода — 2 літри
сіль — 1 столова ложка з гіркою
чорний перець — 5 горошин
лавровий лист — 1 лист

Як готувати

  • курячі лапки розморозити, промити.
  • видалити кігті по першій фаланзі ножем або ножицями.
  • замочити лапки на кілька годин у холодній воді.
  • зняти з лапок набряклу шкірку.
  • налити воду в каструлю і довести до кипіння.
  • покласти підготовлені лапки в киплячу воду.
  • на максимальному вогні знову закип'ятити воду.
  • зменшити вогонь до середнього і варити 30 — 40 хвилин.
  • знімати з'являється на поверхні води піну.
  • додати лавровий лист і перець горошком.
  • дати лапкам охолонути разом з бульйоном.

Фкуснофакти

курячі лапки найчастіше варять, щоб приготувати чудово застигає холодець . Для цього варять лапки разом з м'ясом 2 години, а після варіння лапки викидають — все найпотрібніше з них виварюється в бульйон. Виникає питання, скільки ж лапок класти в холодець? — 500 грам лапок вистачить, щоб застигли 3 літри бульйону, на них звареного.

якщо варити бульйон для супів тільки з лапок, то він вийде дуже жирним — тому краще використовувати лапки, як доповнення до курячим шиям і кісток.

з курячих лапок виходить відмінний холодець тому що в їх склад входить багато білка колагену володіє желирующим властивістю і входить до складу нашої шкіри, волосся і суглобів.

досвідчені господині знають, що з лапок можна зробити відмінну закуску, якщо запекти їх після варіння: запекти ніжки в духовці протягом 10 хвилин, при 190°C, обваляти їх в спеціях або соусі «теріякі». У спеції можна додати трохи цукру — при нагріванні цукор карамелізується і вийде золотава скоринка.

солі потрібно додавати трохи більше, ніж для супу, адже частина солі залишиться після варіння в бульйоні.

в інтернеті можна зустріти інформацію про те, що курячі лапки потрібно варити, як мінімум 1 годину, а краще 1,5 — 2 години, але насправді маленькі лапки будуть готові вже після 40 хвилин.

остигати лапкам разом з бульйоном дають для того, щоб вони вийшли соковитіше, але якщо ви будете їх запікати, то давати їм охолонути не обов'язково. Потрібно лише обсушити їх серветками або рушником для того щоб обмазка краще трималася.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?