⏰ як варити курячу грудку-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити курячу грудку?

10:00
Час варіння курячої грудки в каструлі - 30 хвилин. В пароварці грудку варити 1 годину. В мультиварці на пару варити - 40 хвилин. Час варіння грудки в мікрохвильовці - 10-15 хвилин.

Як варити курячу грудку

Продукти
куряча грудка — 1 штука
лавровий лист — 1 штука
перець чорний запашний — 3 горошини
Вода — 1 літр
сіль — за смаком

як варити курячу грудку в каструлі
1. Якщо грудка заморожена, залишити її на кілька годин при кімнатній температурі для розморожування.

2. Грудку ретельно промити, прибрати з неї шкіру і жир при необхідності.
3. Залити грудку холодною водою, вода повинна цілком покрити курку.

4. Поставити каструлю на сильний вогонь, довести на ньому бульйон до кипіння, додати сіль і спеції.

5. Зробити вогонь тихим, при слабкому кипінні грудку з шкірою варити 30 хвилин, без шкіри 25 хвилин. Можна прискорити варіння грудки до 20 хвилин, якщо розрізати її навпіл.

6. Викласти курячу грудку на тарілку, вона готова до вживання або застосування в інших рецептах.

скільки варити курячу грудку в мультиварці
1. Розморозити і промити курячу грудку.
2. Посолити, приправити.
3. Надіслати грудку в мультиварку, повністю заливши її водою.
4. У режимі « гасіння» готувати грудку півгодини.

скільки варити курячу грудку в мультиварці на пару
1. Розморозити, промити, посолити і приправити курячу грудку.
2. Налити в ємність мультиварки 1 літр холодної води.
3. Покласти грудку на решітку.
4. Варити курячу грудку 40 хвилин в режимі «Пароварка».

скільки варити курячу грудку в мікрохвильовій печі
1. Грудку промити, посолити, приправити і покласти в посуд, призначену для СВЧ.
2. Повністю залити грудку водою.
3. Налаштувати мікрохвильову піч на 800 Вт, 5 хвилин, довести до кипіння.
4. Після закипання варити курячу грудку 10-15 хвилин.

скільки варити курячу грудку в пароварці
1. З грудки зняти шкіру, промити і обсушити.
2. Змішати сіль і спеції.
3. Натерти м'ясо спеціями і сіллю.
4. Покласти підготовлену грудку в пароварку.
5. Готувати 40 хвилин.

як швидше зварити курячу грудку в каструлі
1. Промити грудку, розділити навпіл, викласти в каструлю.
2. Залити грудку водою на 4 сантиметри.
3. Довести до кипіння, посолити і додати спеції.
4. Накрити каструлю кришкою і варити курячу грудку з кістками 10 хвилин, без кісток — 7 хвилин.
5. Після закінчення варіння курячу грудку настояти в бульйоні протягом 1 години.

Фкуснофакти

— щоб прискорити варіння курячої грудки, можна розрізати її на кілька менших однакових частин. Однак шматочки вийдуть при цьому не такими соковитими, як ціла грудка. Прискорити процес варіння дозволить і невеликий обсяг каструлі за рахунок більш швидкого закипання води. Головне, щоб грудка була цілком покрита водою.

— куряча грудка відмінно вписується в раціон культуристів — вони варять грудку дуже часто, так як в ній багато білка, що сприяє швидкому росту м'язів. Щоб грудка кожен раз була смачна як вперше, перед тим як варити грудку її можна замаринувати з лимоном і томатами, а при варінні додавати різні приправи і овочі.

— якщо грудка вариться для супу , солити бульйон рекомендується на початку приготування. Якщо ж грудка вариться на салат, то солити курячу грудку слід за 5 хвилин до відключення вогню, інакше м'ясо буде сухим.

— для того, щоб смак грудки був більш гармонійним, можна варити її на овочевому бульйоні . Крім цього варто додати кілька горошин запашного або чорного перцю і лаврові листочки, а для особливого аромату — стебло селери або цибулю-порей.

— для отримання дієтичного продукту шкірочка з грудки знімається до варіння, якщо ж її залишити, м'ясо буде набагато м'якше, але і калорийнее.

калорійність вареної курячої грудки — 150 ккал/100 грам, грудки звареної без шкіри — 120 ккал/100 грам.

— відварна куряча грудка є відмінним готовим блюдом, яке можна подати з будь-яким гарніром. Добре використовувати варену грудку в салатах і різних закусках.

— куряча грудка використовується і для перших страв, оскільки жирна шкіра, кістки і хрящики дають хороший навар, і для рецептів суто дієтичних (для цього необхідно зняти шкіру і видалити кісточки).

вартість курячої грудки — 100-125 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на травень 2020 року).

— якщо грудка буде використовуватися в холодному блюді, для охолодження грудку необхідно залишити в бульйоні, без нього вона дуже швидко висохне .

— щоб вибрати якісну курячу грудку, варто звернути увагу на термін придатності — свіжа грудка зберігається не більше 5 днів. Грудки слід купувати середнього розміру, вагою близько 300-350 грам. Якщо вага понад 400 грам, це свідчить про те, що курку догодовували хімікатами.

— щоб перевірити, свіжа чи грудка , натиснути на шкіру пальцем. Якщо слід на м'ясі залишився, грудка була розморожена. Зверніть увагу на колір грудки: слід вибирати курячу грудку без синців, шкіра злегка жовтуватого кольору.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?