Як варити курчати бройлера
1. Вимити курчати, при необхідності вискубати залишки пір'я. 2. Викласти курчати в каструлю цілком або розділивши на частини (крильця, стегенця, стегна і т.д.). 3. Залити курчати водою — такою кількістю, скільки потрібно зварити бульйону. Або, якщо варіння потрібна для приготування м'яса, обмежитися такою кількістю води, щоб вона з невеликим запасом (пару сантиметрів) покрила курчати. 4. Поставити каструлю на вогонь, додати сіль, перець горошком, лаврушку, цибулю і моркву. 5. Довести бульйон до кипіння на сильному вогні, потім зменшити вогонь до тихого бурління і 5 хвилин стежити за піною, прибираючи її. 6. Варити курчати за часом 25-55 хвилин. Кришка при варінні повинна бути закрита. як варити курчати бройлера в мультиварці 1. Викласти курчати в каструлю мультиварки, залити водою, покласти сіль і спеції. 2. Довести до кипіння, зняти піну. 3. Закрити мультиварку кришкою, налаштувати на режим « гасіння», варити 1 годину.
Фкуснофакти
у магазинах продають в основному курчат бройлера — спеціальних курчат, які за кілька тижнів набирають вагу 2,5-3 кілограми (тушки з них виходять 1,5-2,5 кг). Відрізнити обивателю тушку курчати, який бігав по галявинах і годувався натуральними продуктами від фабричної птиці практично неможливо. Досить сказати, що для покупки сільської птиці рекомендується звернутися безпосередньо до власників домашньої птиці. Курчата корнішон — найдрібніші, вагою до 350 грам. Іноді курчат годують виключно кормовою кукурудзою. Саме тому шкіра у курчат може бути жовтого кольору. Відмінність вареного курчати від відвареного м'яса курки тільки в меншій кількості жиру. Курчата менш калорійні, м'ясо їх ніжніше.