⏰ як варити куряче філе-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити куряче філе

30:00
Куряче філе варити 30 хвилин.

в пароварці варити куряче філе 40 хвилин.

в мультиварці варити куряче філе на режимі "Варка на пару" протягом 40 хвилин.

Як варити куряче філе

1. Куряче філе, якщо заморожено, розморозити при кімнатній температурі або за допомогою мікрохвильовки.
2. Помити і обсушити розморожене куряче філе.
3. Викласти куряче філе в каструлю, залити водою так, щоб курка була повністю покрита водою.
4. Поставити каструлю з водою на великий вогонь. Коли вода закипить, зняти піну і зменшити вогонь.
5. Щоб бульйон не випарювався, варто накрити каструлю з кришкою.
6. Додати приправи і спеції: очищену моркву і 1 голову цибулі (на півкіло курячого філе), 2 листочка лаврушки, 5 горошин чорного перцю, сіль, приправи за смаком.
7. Почекати півгодини, додати вимиту зелень: петрушку і кріп. Варити ще 10 хвилин, потім настояти під кришкою 10 хвилин.
ваше варене куряче філе і бульйон готові!

Фкуснофакти

Якщо куряче філе вариться для супу, важлива наваристість бульйону. Щоб бульйон був наваристим, куряче філе необхідно класти в холодну воду.

якщо куряче філе вариться для салату або подальшого приготування (обсмажування, запікання), варто класти розморожене філе в підсолений окріп.

Якщо куряче філе старе, то рекомендується після першого 5-хвилинного кип'ятіння злити перший бульйон — і продовжити варити куряче філе у свіжій воді.

перевірити куряче філе на готовність можна, проткнув м'ясо ножем: якщо м'ясо біле і легко протикається, значить, куряче філе готове!

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?