Як варити куряче філе
1. Куряче філе, якщо заморожено, розморозити при кімнатній температурі або за допомогою мікрохвильовки.
2. Помити і обсушити розморожене куряче філе.
3. Викласти куряче філе в каструлю, залити водою так, щоб курка була повністю покрита водою.
4. Поставити каструлю з водою на великий вогонь. Коли вода закипить, зняти піну і зменшити вогонь.
5. Щоб бульйон не випарювався, варто накрити каструлю з кришкою.
6. Додати приправи і спеції: очищену моркву і 1 голову цибулі (на півкіло курячого філе), 2 листочка лаврушки, 5 горошин чорного перцю, сіль, приправи за смаком.
7. Почекати півгодини, додати вимиту зелень: петрушку і кріп. Варити ще 10 хвилин, потім настояти під кришкою 10 хвилин.
ваше варене куряче філе і бульйон готові!
Фкуснофакти
Якщо куряче філе вариться для супу, важлива наваристість бульйону. Щоб бульйон був наваристим, куряче філе необхідно класти в холодну воду.
якщо куряче філе вариться для салату або подальшого приготування (обсмажування, запікання), варто класти розморожене філе в підсолений окріп.
Якщо куряче філе старе, то рекомендується після першого 5-хвилинного кип'ятіння злити перший бульйон — і продовжити варити куряче філе у свіжій воді.
перевірити куряче філе на готовність можна, проткнув м'ясо ножем: якщо м'ясо біле і легко протикається, значить, куряче філе готове!


