⏰ як варити курячі сердечка-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Як варити курячі сердечка?

00:00
Перед варінням курячі серця почистити і помити, поки закипає вода. Курячі сердечка варити 30 хвилин в підсоленій воді на невеликому вогні.
Перед смаженням курячі серця варити 10 хвилин, або обсмажувати (тушкувати) без варіння.

Як варити курячі серця

продукти
курячі серця — 600 грам
ріпчаста цибуля — 1 голова
лавровий лист — 3 листа
сіль — пів чайної ложки

Як варити в каструлі
1. Почистити курячі серця від скупчення крові в камерах, злегка здавивши кожне серце.
2. Видалити плівки, судини, жир.
3. Промити курячі під прохолодною водою, віджати руками, при необхідності розрізати кожне серце навпіл.
4. Влити в каструлю 2-2,5 літра води, на середньому вогні дочекатися закипання.
5. Покласти курячі серця, дати повторно закипіти, 10 хвилин готувати.
6. Злити з каструлі воду, залити новою прохолодною водою, щоб вона прикривала серця, знову дати закипіти.
7. Зняти піну, що утворилася.
8. Додати сіль, чорний перець, цілу почищену цибулину, лаврове листя, варити 20 хвилин. Як варити в мультиварці
1. Покласти очищені і промиті серця в чашу мультиварки, влити 1,5-2 літри холодної води, покласти пів чайної ложки солі, закрити чашу.
2. Включити режим « гасіння» на 30 хвилин.

Як варити в пароварці
1. Викласти очищені і промиті курячі серця на перший ярус пароварки, зверху рівномірно посипати сіль — пів чайної ложки, накрити кришкою.
2. Налити в пароварку води, включити на 40 хвилин.

Фкуснофакти

вартість курячих сердечок — 90 грн. (в середньому в Києві на Червень 2020 року).

калорійність варених — 145 ккал/100 грам.

— щоб правильно почистити курячі сердечка, необхідно зрізати жир, судини, кожне розрізати уздовж навпіл і ретельно промити від крові. Жир ,судини і кров — їстівні, але надають готовій страві жирний присмак і калорійність.

Вага 1 очищеного серця — близько 20 грам.

— бульйон при варінні утворюється досить наваристий, достатній для приготування супів.

— якщо порушені умови зберігання або субпродукти низької якості, серця після варіння можуть бути жорсткими. Щоб зробити їх м'якше, варіть їх у вершках або молоці, а сіль додавайте в кінці приготування.

— Запах у курячих сердець повинен бути свіжим, не надто яскравим. Якщо курячі сердечка пахнуть хімією, це ознака неякісної обробки. Курячі серця так само дуже сприйнятливі до вбирання сторонніх запахів. Щоб відбити сторонній запах, додайте ароматні приправи або замочіть серця в розчині оцту або лимонного соку.

— курячі сердечка можуть гірчити, якщо їх неправильно обробили. Щоб точно серця не гірчить, необхідно ретельно видалити кров і зрізати жирні частини.

Суп з курячих сердечок

продукти
на каструлю 4 літри
серця — 500 грам
картопля — 4 штуки
Рис пропарений — 4 столових ложки
ріпчаста цибуля — 1 велика голова
морква — 1 велика
рослинна олія — 1 столова ложка
зелена цибуля — 7-10 стебел
лавровий лист — 1 штука
сіль і перець — за смаком

як варити суп з сердець
1. Сердечка очистити від згустків крові і великих прожилок, зрізати зайвий жир.
2. Вимити під струменем холодної води, злегка здавлюючи кожне серце в пальцях, щоб віджати кров.
3. У каструлю налити 2,5 літра води, поставити на вогонь.
4. Викласти субпродукти в каструлю, довести до кипіння і варити 30 хвилин на тихому вогні, знімаючи шумівкою піну.
5. Почистити бульби картоплі, порізати кубиками стороною 2 сантиметри і викласти в каструлю.
6. Рис промити і викласти в каструлю, варити 20 хвилин.
7. Цибулю, моркву почистити, порізати і дрібно нарубати, обсмажувати на олії до золотистого кольору цибулі.
8. Зелену цибулю помити і нарубати.
9. Додати в суп зажарку і зелень, посолити і поперчити за смаком, варити ще 5 хвилин.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?