Як варити курячі стегенця
продукти
курячі стегенця — 2 штуки
Вода — 1 літр
ріпчаста цибуля — 1 голова
морква — 1 штука
сіль — 1 чайна ложка
перець горошком — 1 жменя
як варити курячі стегенця
1. Курячі стегенця розморозити, якщо вони були заморожені, і помити під холодною водою.
2. Викласти курячі стегенця в каструлю і залити холодною водою.
3. Поставити каструлю з стегенцями на великий вогонь.
4. Довести воду до кипіння і зменшити вогонь, щоб вода лише слабо вирувала.
5. Якщо при варінні стегенець утворюється піна, зняти її.
6. Ріпчасту цибулю і моркву очистити і викласти в каструлю з стегенцями.
7. Посолити і поперчити бульйон, варити курячі стегенця 40 хвилин.
ваші варені стегенця зварені!
стегенця варені в молоці
продукти
курячі стегенця — 2 штуки (приблизно 1 кілограм)
Молоко — 1 літр
мелений імбир — 1 столова ложка
сушений базилік — 1 столова ложка
Масло рослинне — 3 столових ложки
чорний мелений перець — 1 жменя
сіль — 1 чайна ложка
як варити курячі стегенця
1. Курячі стегенця помити, натерти сіллю, перцем, імбиром і майораном, прибрати в холодильник на 1 годину.
2. Розігріти каструлю на сильному вогні, налити на неї рослинне масло, викласти курячі стегенця і смажити по 5 хвилин з кожного боку до утворення скоринки.
3. Зменшити вогонь під каструлею, влити молоко і варити курячі стегенця 30 хвилин під кришкою.
Фкуснофакти
— курячі стегенця можна подати з соусом в якості гарячого блюда.
— на основі бульйону приготувати соус або використовувати в супі .
— калорійність курячих стегенець з шкірою — 170 ккал/100 грам, без шкіри — 141 ккал/100 грам.
— вартість курячих стегенець на листопад 2016 року — 90 грн./1 кілограм свіжих стегенець.
— Вага курячого стегенця — 300-400 грам.
— при виборі курячих стегенець звертайте увагу на колір шкіри — вона повинна бути рівною і рівномірно світлою, без яскраво-рожевих відтінків і синців.
як видалити з стегенця шкіру і кістки
1. Обрізати мембрани, що з'єднують м'язи з м'ясом.
2. Відокремити гомілку від стегна — ногу зігнути, переламавши кістку руками, а безпосередньо місце згину уздовж хрящів акуратно розрізати ножем з пилкоподібним лезом, уникаючи попадання ножа на кістку.
3. У частині стегна зрізати хребет, тримаючи ніж якомога ближче до кісток для найменшої втрати м'яса.
4. Зробити надріз стегна уздовж кістки, вирізати кістку.
5. Ніжку прорізати уздовж кістки, і зняти м'ясо, допомагаючи ножем.
враховуйте, що не можна обрізати шкіру і кістки у напрямку до своїх пальців, оскільки це дуже небезпечно і може привести до порізу.