для отримання клярі очищені креветки обвалюються в картопляному крохмалі і обсмажуються до хрусткої скоринки. Потім вони ретельно покриваються солодко-гострим соусом, посипаються кунжутом, зеленою цибулею, кінзою і перцем чилі. Це ідеальне блюдо для вечері невеликої компанії. У домашніх умовах його легко приготувати всього за півгодини.
- очищені креветки 30 шт
- Мед 3 столові ложки
- Соус Шрірача 1 столова ложка
- тертий корінь імбиру 1 чайна ложка
- лимонний сік 30 мл
- рибний соус 1 чайна ложка
- рослинна олія для смаження
- картопляний крохмаль 60 г
- цибуля-шалот для гарніру 3 пера
- свіжа кінза для гарніру 3 гілочки
- червоний перець чилі для гарніру 1 шт
- насіння кунжуту для гарніру 1 столова ложка
- Рис і овочі на пару для подачі (за бажанням)
-
підготуйте інгредієнти для смажених креветок в клярі.
-
додайте достатньо рослинного масла у велику каструлю з товстим дном (приблизно на 7 см). Розігрійте до 180 градусів.
-
для соусу змішайте мед, соус Шрірача, тертий імбир, рибний соус і лимонний сік в глибокій тарілці.
-
покладіть креветки і картопляний крохмаль в пакет для заморозки із застібкою. Акуратно його струсіть і переверніть, щоб креветки ретельно вкрилися крохмалем. Якщо у вас немає такого пакета, перемішайте їх руками в глибокій тарілці.
-
за дві партії обсмажте креветки в каструлі з маслом, поки вони не стануть рожевими і не придбають хрустку золотисту скоринку (приблизно 3-4 хвилини на партію). Потім дістаньте їх і струсіть надлишки масла.
-
гарячі обсмажені креветки перемішайте з приготованим соусом. Посипте насінням кунжуту, порізаними перцем чилі, цибулею-шалотом і кінзою.
-
Подавайте з відвареним рисом і (опціонально) з овочами на пару. Смачного!
вибір інгредієнтів
заморожені креветки-відмінний варіант для цієї страви, оскільки більшість «свіжих» креветок насправді вже колись були заморожені. Перед використанням розморозьте їх відповідно до інструкції на упаковці.
рівень гостроти можна регулювати кількістю соусу Шрірача і перцю чилі в гарнірі.
для цього рецепта не потрібна фритюрниця. Але, якщо вона у вас є, її можна використовувати. Фритюрниця автоматично регулює температуру для отримання оптимального результату, а її кошик робить процес готування простим і акуратним.