⏰ Креветки в клярі в домашніх умовах: рецепт і покрокові фото приготування

Як приготувати смажені креветки в клярі в домашніх умовах

28:00
Креветки в клярі за цим рецептом — це свято смаку в азіатському стилі. Швидке і просте частування на всі випадки життя, воно може використовуватися в якості ароматної закуски або основного блюда з гарніром з рису.

для отримання клярі очищені креветки обвалюються в картопляному крохмалі і обсмажуються до хрусткої скоринки. Потім вони ретельно покриваються солодко-гострим соусом, посипаються кунжутом, зеленою цибулею, кінзою і перцем чилі. Це ідеальне блюдо для вечері невеликої компанії. У домашніх умовах його легко приготувати всього за півгодини.

інгредієнти
порції: - + 4
  • очищені креветки 30  шт
  • Мед 3 столові ложки
  • Соус Шрірача 1  столова ложка
  • тертий корінь імбиру 1  чайна ложка
  • лимонний сік 30  мл
  • рибний соус 1  чайна ложка
  • рослинна олія для смаження  
  • картопляний крохмаль 60  г
  • цибуля-шалот для гарніру 3  пера
  • свіжа кінза для гарніру 3  гілочки
  • червоний перець чилі для гарніру 1  шт
  • насіння кунжуту для гарніру 1  столова ложка
  • Рис і овочі на пару для подачі (за бажанням)  
на порцію
калорії: 522 ккал
білки: 41 г
жири: 22 г
вуглеводи: 40 г
кроки
28  хв. друк
  • ингредиенти для креветок в кляре
    підготуйте інгредієнти для смажених креветок в клярі.
  • разогреваем масло для жарки
    додайте достатньо рослинного масла у велику каструлю з товстим дном (приблизно на 7 см). Розігрійте до 180 градусів.
  • смешиваем соус для креветок
    для соусу змішайте мед, соус Шрірача, тертий імбир, рибний соус і лимонний сік в глибокій тарілці.
  • обваливаем креветки в крахмале
    покладіть креветки і картопляний крохмаль в пакет для заморозки із застібкою. Акуратно його струсіть і переверніть, щоб креветки ретельно вкрилися крохмалем. Якщо у вас немає такого пакета, перемішайте їх руками в глибокій тарілці.
  • жарим креветки в кляре
    за дві партії обсмажте креветки в каструлі з маслом, поки вони не стануть рожевими і не придбають хрустку золотисту скоринку (приблизно 3-4 хвилини на партію). Потім дістаньте їх і струсіть надлишки масла.
  • смешиваем креветки с соусом
    гарячі обсмажені креветки перемішайте з приготованим соусом. Посипте насінням кунжуту, порізаними перцем чилі, цибулею-шалотом і кінзою.
  • готовие креветки в кляре
    Подавайте з відвареним рисом і (опціонально) з овочами на пару. Смачного!

вибір інгредієнтів

заморожені креветки-відмінний варіант для цієї страви, оскільки більшість «свіжих» креветок насправді вже колись були заморожені. Перед використанням розморозьте їх відповідно до інструкції на упаковці.

рівень гостроти можна регулювати кількістю соусу Шрірача і перцю чилі в гарнірі.

для цього рецепта не потрібна фритюрниця. Але, якщо вона у вас є, її можна використовувати. Фритюрниця автоматично регулює температуру для отримання оптимального результату, а її кошик робить процес готування простим і акуратним.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?