⏰ Креветки барбекю: рецепт приготування з покроковими фото

Готуємо креветки барбекю без мангала і гриля

42:00
креветки bbq
Креветки барбекю-це традиційне блюдо Нового Орлеана (США), що має кілька варіантів рецепта.

виходячи з назви можна припустити, що страва буде готуватися на грилі або мангалі, але насправді креветки обсмажуються на сковороді, а потім заливаються вустерширським і гострим соусами, вершковим маслом, часником, фрешем лимона і спеціями.

хоча існує кілька теорій про те, як це блюдо отримало свою назву, вважається, що креветки барбекю з'явилися в 1950-х роках в ресторані Pascal’s Manale Нового Орлеана. У домашніх умовах вони готуються всього за 40 хвилин.

інгредієнти
порції: - + 4
  • Великі неочищені креветки 700  г
  • вершкове масло, порізане на шматочки 220  г
  • Пиво, переважно світле 120  мл
  • подрібнений часник 6  зубчиків
  • креольська приправа 1.5  чайної ложки
  • мелений чорний перець 2  чайні ложки
  • вустерширський соус 2 столові ложки
  • гострий соус на вибір 2 столові ложки
  • свіжий лимонний сік 1  столова ложка
  • французький багет з хрусткою скоринкою (або аналог) для вмочування в соус  
на порцію
калорії: 316 ккал
білки: 1 г
жири: 32 г
вуглеводи: 6 г
кроки
42 хв. друк
  • ингредиенти для креветок барбекю
    підготуйте інгредієнти для новоорлеанських креветок барбекю.
  • масло и чеснок на сковороде
    розігрійте 60 г вершкового масла на середньо-високому вогні у великій сковороді. Додайте часник.
  • добавляем креветки
    коли часник зашипить, додайте креветки, чорний перець і креольську приправу і готуйте, помішуючи і перевертаючи креветки, до їх легкого рум'янцю (близько 2-х хвилин).
  • добавляем пиво
    додайте пиво і помішуйте дерев'яною ложкою, поки воно не зменшиться наполовину (близько хвилини).
  • добавляем фреш лимона и соуси
    додайте лимонний сік, вустерширський і гострий соуси і доведіть до кипіння, помішуючи, поки креветки не прожаряться (3-4 хвилини).
  • добавляем сливочное масло
    зменшіть вогонь до низького і поступово додавайте масло, що залишилося невеликими порціями до утворення однорідного соусу (3-4 хвилини).
  • готовие креветки барбекю
    розкладіть креветки і соус по тарілках і подавайте з хлібом.

вибір інгредієнтів і подача страви

традиційно для цієї страви використовуються креветки з головою, що надає соусу більш насичений смак. однак в даному рецепті не потрібно саме такий варіант, ви можете використовувати будь-які креветки, які вам доступні .

якщо ви віддаєте перевагу використовувати очищені або не можете знайти креветки великого розміру, майте на увазі, що вони можуть пересмажитися. Щоб уникнути цього, діставайте їх щипцями на тарілку, коли вони тільки-тільки прожаряться. Потім поверніть в соус в кінці приготування, щоб вони знову прогрілися при додаванні масла.

важливо! Панцир прибирати не потрібно, але перед цим слід обов'язково видалити кишечник (темну смугу уздовж черевця). Приготування в панцирі допомагає зберегти вологість креветок і знижує ймовірність їх пережарювання. Крім того, панцирі надають соусу відмінний аромат.

в кінці приготування посипте блюдо порізаної свіжою петрушкою, зеленою цибулею або кропом. Цей рецепт не відрізняється вишуканістю, тому сміливо беріть і очищайте креветок голими руками. на гарнір можна подати білий рис і простий зелений салат.

креветки bbq

поради

корисні рекомендації з приготування страви:

  • щоб видалити кишечник креветки, не знімаючи панцира, вам знадобляться кухонні ножиці або гострий ніж для оброблення. Зробіть невелике заглиблення вздовж верхньої частини креветки від широкого кінця у напрямку до хвоста і витягніть тонку чорну нитку. У деяких випадках вона може бути прозорою.
  • якщо ви використовуєте заморожені креветки, розморозьте їх протягом ночі в холодильнику в друшляку, поставленому на глибоку тарілку.
  • більшість сумішей креольських приправ включають сіль. Якщо використовуваний вами варіант її не містить, додайте сіль за смаком в кінці готування.

як і скільки зберігати

залишилися креветки і соус можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до 3 днів. Щоб розігріти, злегка підігрійте їх в сотейнику на середньому вогні.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?