⏰ Креветки у фользі в духовці: рецепт приготування з покроковими фото

Як приготувати смачні запечені креветки в фользі

40:00
Креветки в фользі, запечені в духовці, - це приємний варіант для безтурботного вечері в будній день або вечірки у вихідні.

цей рецепт легко масштабується, щоб обслуговувати більшу кількість людей, і може стати вашим основним блюдом для великих вечірок. Крім мінімальної підготовки, яку до того ж можна зробити заздалегідь, все зводиться до того, щоб зібрати пакети і кинути їх в духовку на кілька хвилин. Головне-попередньо приготувати картоплю і кукурудзу .

інгредієнти
порції: - + 4
  • очищені креветки( приблизно від 30 до 35 штук) 500  г
  • картопля 500  г
  • Кукурудза 2  качана
  • копчена ковбаса 350  г
  • Середня жовта цибуля ½  цибулини
  • подрібнений часник 2  зубчики
  • розтоплене вершкове масло 5  столових ложок
  • сіль 1  чайна ложка
  • Свіжомелений чорний перець ½  чайної ложки
  • Приправа Old Bay 2.5 столові ложки
  • Петрушка для гарніру 4  гілочки
  • Лимон, нарізаний часточками для гарніру 2  шт
на порцію
калорії: 654 ккал
білки: 41 г
жири: 38 г
вуглеводи: 37 г
кроки
40  хв. друк
  • ингредиенти для креветок в фольге
    підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 200 градусів. Якщо ви використовуєте заморожені креветки, покладіть упаковку під холодну воду на 10 хвилин, щоб вони відтанули.
  • отвариваем картошку и кукурузу
    картоплю поріжте на кубики по 5 см, кукурудзу очистіть від лушпиння і наріжте на невеликі кружечки. Доведіть до кипіння 2 літри води і додайте в каструлю картоплю і кукурудзу. Зменшіть вогонь і знову доведіть до кипіння. Потім варіть 10 хвилин на повільному вогні і злийте воду через друшляк. Відкласти убік.
  • готовим пакети из фольги
    поки картопля і кукурудза варяться, підготуйте 4 шматки алюмінієвої фольги розміром 30 на 60 см.складіть кожен навпіл, формуючи квадрат. Злегка загніть краю листів.
  • смешиваем ингредиенти
    ковбасу поріжте на шматочки довжиною 3-5 см.у глибокій тарілці з'єднайте її з готовою картоплею і кукурудзою, додайте туди ж розморожені креветки, порізану цибулю і часник. Полийте суміш 4 столовими ложками розтопленого вершкового масла, додайте сіль, перець і приправу Old Bay (або її аналог). Добре перемішайте.
  • раскладиваем смесь по порциям
    розділіть всі інгредієнти між чотирма листами фольги.
  • заворачиваем пакети из фольги
    акуратно загорніть отримані пакети з фольги.
  • випекаем креветки в фольге
    помістіть їх на деко і запікайте протягом 15 хвилин.
  • готовое сервированное блюдо
    Подавайте пакети злегка відкритими, прикрасивши їх порізаною петрушкою, дрібкою приправи і декількома часточками лимона. Також приготуйте 1 столову ложку розтопленого вершкового масла, щоб полити їм креветки або вмочити їх в нього.

вибір інгредієнтів

якщо ви віддаєте перевагу відмовитися від приправи Old Bay, її можна замінити креольською або звичайною сумішшю для риби.

чи можна заздалегідь підготувати " пакети» з інгредієнтами

пакети з фольги з креветками та іншими інгредієнтами можна приготувати заздалегідь за умови дотримання заходів безпеки. Морепродукти після розморожування не повинні залишатися при кімнатній температурі довше двох годин. Однак в холодильнику Ви можете зберігати їх до двох днів.

якщо ви берете ці пакети в похід, переконайтеся, що вони залишаються охолодженими, наприклад, в сумці-холодильнику. Постарайтеся приготувати їх протягом одного дня.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?