цей рецепт легко масштабується, щоб обслуговувати більшу кількість людей, і може стати вашим основним блюдом для великих вечірок. Крім мінімальної підготовки, яку до того ж можна зробити заздалегідь, все зводиться до того, щоб зібрати пакети і кинути їх в духовку на кілька хвилин. Головне-попередньо приготувати картоплю і кукурудзу .
- очищені креветки( приблизно від 30 до 35 штук) 500 г
- картопля 500 г
- Кукурудза 2 качана
- копчена ковбаса 350 г
- Середня жовта цибуля ½ цибулини
- подрібнений часник 2 зубчики
- розтоплене вершкове масло 5 столових ложок
- сіль 1 чайна ложка
- Свіжомелений чорний перець ½ чайної ложки
- Приправа Old Bay 2.5 столові ложки
- Петрушка для гарніру 4 гілочки
- Лимон, нарізаний часточками для гарніру 2 шт
-
підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 200 градусів. Якщо ви використовуєте заморожені креветки, покладіть упаковку під холодну воду на 10 хвилин, щоб вони відтанули.
-
картоплю поріжте на кубики по 5 см, кукурудзу очистіть від лушпиння і наріжте на невеликі кружечки. Доведіть до кипіння 2 літри води і додайте в каструлю картоплю і кукурудзу. Зменшіть вогонь і знову доведіть до кипіння. Потім варіть 10 хвилин на повільному вогні і злийте воду через друшляк. Відкласти убік.
-
поки картопля і кукурудза варяться, підготуйте 4 шматки алюмінієвої фольги розміром 30 на 60 см.складіть кожен навпіл, формуючи квадрат. Злегка загніть краю листів.
-
ковбасу поріжте на шматочки довжиною 3-5 см.у глибокій тарілці з'єднайте її з готовою картоплею і кукурудзою, додайте туди ж розморожені креветки, порізану цибулю і часник. Полийте суміш 4 столовими ложками розтопленого вершкового масла, додайте сіль, перець і приправу Old Bay (або її аналог). Добре перемішайте.
-
розділіть всі інгредієнти між чотирма листами фольги.
-
акуратно загорніть отримані пакети з фольги.
-
помістіть їх на деко і запікайте протягом 15 хвилин.
-
Подавайте пакети злегка відкритими, прикрасивши їх порізаною петрушкою, дрібкою приправи і декількома часточками лимона. Також приготуйте 1 столову ложку розтопленого вершкового масла, щоб полити їм креветки або вмочити їх в нього.
вибір інгредієнтів
якщо ви віддаєте перевагу відмовитися від приправи Old Bay, її можна замінити креольською або звичайною сумішшю для риби.
чи можна заздалегідь підготувати " пакети» з інгредієнтами
пакети з фольги з креветками та іншими інгредієнтами можна приготувати заздалегідь за умови дотримання заходів безпеки. Морепродукти після розморожування не повинні залишатися при кімнатній температурі довше двох годин. Однак в холодильнику Ви можете зберігати їх до двох днів.
якщо ви берете ці пакети в похід, переконайтеся, що вони залишаються охолодженими, наприклад, в сумці-холодильнику. Постарайтеся приготувати їх протягом одного дня.