подібна суміш приправ використовується на півдні США і зазвичай складається з суміші меленого перцю чилі, трав і спецій, які потім змішуються з білковими продуктами, такими як креветки або курка .
на підготовку вам потрібно витратити всього 15 хвилин, і за цей час ви отримаєте відмінний обід або вечерю на всю сім'ю.
- очищені креветки 700 г
- оливкова олія 2 столові ложки
- Паприка 1 столова ложка
- Італійська приправа (Italian seasoning) 1 столова ложка
- мелений перець чилі 1 столова ложка
- кайенський перець 1 чайна ложка
- мелений кумін 1 чайна ложка
- часниковий порошок 1 чайна ложка
- тростинний (коричневий) цукор 2 чайні ложки
- сіль 1 чайна ложка
- Свіжомелений чорний перець ½ чайної ложки
- подрібнений часник 3 зубчики
- Лайм 2 шт
-
підготуйте всі інгредієнти.
-
викладіть в глибоку тарілку креветки, мелений чилі, паприку, італійську приправу, кайенский перець, кумін, часниковий порошок, тростинний цукор, сіль і перець.
-
як слід перемішайте приправи з креветками. Відкладіть в сторону для маринування на 30 хвилин.
-
розігрійте оливкову олію в сковороді на середньо-високому вогні. Викладіть креветки одним шаром і готуйте 2 хвилини. Потім переверніть і готуйте ще 2 хвилини.
-
додайте подрібнений часник, перемішайте і готуйте 30 секунд.
-
при подачі на стіл прикрасьте часточками лайма.
вибір інгредієнтів
в даному рецепті в якості гострих компонентів використовуються мелений чилі і кайенский перець. Однак для посилення смаку можна додати в суміш кілька пучок більш пекучих перців на ваш смак.
ви також можете легко замінити креветки на курячу грудку, просто трохи збільште час приготування.
Подавайте це блюдо разом з червоною квасолею, рисом, різотто або викладіть креветки поверх зеленого салату.