готування займе всього 16 хвилин, ще 10 потрібно на приготування інгредієнтів, а з обладнання знадобиться тільки одна сковорода.
у цій версії для начинки використовуються креветки , перець, цибуля і розплавлений сир. Але ви також можете використовувати курку або зовсім зробити вегетаріанську кесаділью, додавши замість м'яса/риби овочі на грилі (наприклад, кабачки або квасоля).
- очищені неварені великі креветки 100 г
- оливкова олія 2 столові ложки
- Середня за розміром жовта цибуля, нарізана скибочками ½ шт
- болгарський перець, нарізаний скибочками ½ шт
- цибульний порошок 1 чайна ложка
- часниковий порошок 1 чайна ложка
- Паприка ½ чайної ложки
- мелений кмин ½ чайної ложки
- сіль за смаком
- вершкове масло кімнатної температури, розділене на дві частини 40 г
- Борошняні тортильї 25-30 см 2 шт
- подрібнений сир 135 г
-
підготуйте всі інгредієнти.
-
у великій сковороді з товстим дном на середньому вогні розігрійте оливкову олію. Додайте цибулю і болгарський перець і смажте, періодично помішуючи, близько 6 хвилин.
-
додайте креветки, цибульний і часниковий порошок, паприку, кмин і сіль за смаком. Готуйте, поки креветки не стануть рожевими і непрозорими, близько 4 хвилин. Перекладіть суміш в миску і відставте в сторону.
-
витріть сковороду і поверніть її на вогонь. Можна використовувати іншу чисту сковорідку. Додайте половину вершкового масла і дайте йому розтанути, але не підрум'янитися.
-
покладіть тортилью на сковороду і рівномірно посипте приблизно половиною сиру, потім зверху викладіть креветки і додайте залишився сир.
-
зверху покладіть другу тортилью. На неї нанесіть решту вершкового масла. Готуйте, поки низ не стане золотисто-коричневим і хрустким, близько 3 хвилин. Обережно переверніть кесаділью і готуйте, поки вона не стане аналогічною з іншого боку, а сир не розплавиться, ще близько 3 хвилин. Зменшіть вогонь, якщо тортилья стане занадто темною до того, як сир повністю розплавиться.
-
перенесіть кесаділью на обробну дошку і наріжте частини за допомогою звичайного кухонного ножа або ножа для піци.
ця страва потрібно готувати безпосередньо перед прийомом їжі. Якщо спробувати приготувати його заздалегідь і потім розігріти, скоринка може вийти розмоклої, а не хрусткою. Також повторне розігрівання креветок в мікрохвильовці може надати їм текстуру гуми.
вибір і заміна інгредієнтів
для кесадільї з креветками підійде будь-який сир, який добре розплавляється, наприклад, Чеддер або Моцарелла. В оригіналі використовується Монтерей Джек, але його складніше дістати. Виключати з рецепта сир в цій страві не можна, так як «кесаділья» буквально перекладається з іспанської як «сирна маленька штучка».
ви можете нарізати креветки перед приготуванням кесадільї. Це дозволить відчувати їх при кожному укусі. Тільки не забудьте трохи зменшити час приготування, щоб не пересмажити креветки.
Подача страви
ця кесаділья відмінно поєднується з бобами або квасолею, посипаними сиром, і рисом. Ви навіть можете нарізати блюдо за допомогою формочок для печива у формі зірок і блискавок (або сердечок для Дня святого Валентина і сніговиків для Нового року), щоб зробити обід для ваших дітей трохи веселіше.
Подавайте кесаділью гарячою з будь-якими топінгами або соусами для вмочування. Відмінно підійде мексиканський Піко-де-гайое, сальса, мариновані халапеньо і сметана.