іноді це блюдо називають "попкорн-креветки". Розміром і текстурою вони нагадують зерна кукурудзи і настільки смачні, що їх хочеться їсти жменями.
увага! Блюдо не відноситься до дієтичних, тому важливо дотримуватися почуття міри.
- Креветки очищені 500 г
- натуральний або грецький йогурт 125 мл
- Тайський солодкий соус чилі 70 мл
- рапсове масло 160 мл
- Соус Шрірача ½ столової ложки
- борошно 130 г
- яйця 2 шт
- Молоко 65 мл
- панірувальні сухарі 190 г
- сушений базилік 1.5 чайної ложки
- Паприка 1.5 чайної ложки
- сушена петрушка 1.5 чайної ложки
- сіль 1 чайна ложка
- часниковий порошок ¾ чайної ложки
- цибульний порошок ½ чайної ложки
-
підготуйте інгредієнти для смаження креветок в паніровці.
-
у невелику тарілку вилийте йогурт, соуси Шрірача і Чилі.
-
ретельно перемішайте, накрийте і приберіть в холодильник.
-
деко або велику тарілку застеліть паперовими рушниками, викладіть креветки в один шар. Обсушити паперовим рушником, щоб вбралася зайва волога.
-
у глибокій сковороді з товстим дном розігрійте масло. Його кількість буде залежати від розмірів сковороди: налийте стільки, щоб глибина була приблизно 5 сантиметрів. Температура масла повинна становити 175 градусів. Скористайтеся спеціальним термометром або киньте в масло щіпку борошна. Якщо вона пузириться, температура підходяща.
-
насипте борошно в невелику миску.
-
в окремій мисці збийте яйця з молоком.
-
у третій мисці змішайте панірувальні сухарі, базилік, паприку, петрушку, сіль, цибульний і часниковий порошок.
-
поставте в ряд 3 миски: з борошном, яєчної сумішшю і панірувальними сухарями з приправами. Працюючи партіями по 2-4 креветки, обваляйте їх у борошні, потім занурте в яйце і ретельно обваляйте в сухарях. Викладіть паніровані креветки на тарілку і повторіть дії з рештою.
-
обсмажте креветки в розігрітій олії протягом 3-4 хвилин до появи золотисто-коричневої скоринки. Викладайте їх партіями, не допускаючи переповненості сковороди, щоб прожарка була рівномірною. Підтримуйте постійну температуру масла 175 градусів. Готові креветки викладайте на застелену паперовим рушником тарілку, щоб вбралися надлишки масла.
-
Подавайте з соусом і насолоджуйтеся. Смачного!
варіанти приготування
Креветки в паніровці можна також приготувати у фритюрниці. Вони виходять такими ж смачними, але менш калорійними за рахунок відсутності масла.
процес приготування у фритюрниці дуже простий:
- паніруйте креветки відповідно до рецепту.
- розігрійте фритюрницю до 180 градусів. Якщо креветки прилипають до кошика, збризніть її антипригарним спреєм. Викладіть креветки в корзину в один шар. Кількість партій залежить від розміру фритюрниці.
- злегка збризніть креветки антипригарним спреєм. Готуйте 4 хвилини, переверніть, знову збризніть спреєм, готуйте ще 4 хвилини або поки креветки не придбають золотисто-коричневий колір.
вибір інгредієнтів і подача страви
для цього рецепта найкраще підходять маленькі креветки. Якщо вони великі, розріжте їх на дві або три частини. Щоб не возитися з очищенням маленьких креветок, купуйте вже готові до приготування. Якщо ви використовуєте заморожені, повністю розморозьте їх перед приготуванням.
рапсове масло можна замінити оливковою, в крайньому випадку соняшниковою.
для панірування замість звичайних сухарів і борошна можна використовувати сухарі «Панко». Вони зроблять скоринку більш хрусткою. Зі спецій чудово підійдуть готові італійські приправи-2 столові ложки. Суміш борошна вищого сорту з приправами додасть більш пластівчасту паніровці, що нагадує курку з KFC.
у цьому рецепті до креветок подається гостро-солодкий соус також до них відмінно підходять:
- Ранч,
- Блю Чіз,
- сирно - часниковий соус.
Корисні поради
щоб процес приготування креветок пройшов легко, а результат порадував, скористайтеся наступними рекомендаціями:
- контролюйте температуру масла, використовуючи спеціальний термометр. Якщо масло буде перегріте, панірування приготується раніше креветок. Якщо недостатньо нагріте-вийде нехрустящей.
- вибирайте масло, що витримує високу температуру.
- при приготуванні великих партій тримайте вже обсмажені креветки в розігрітій до 90 градусів духовці, щоб вони залишалися теплими.
- приготовані креветки найкраще їсти відразу. Вони погано зберігаються, на наступний день панірування буде м'якою і вологою. При повторному нагріванні є ризик пережарити креветки і зробити їх гумовими.