до складу входять поширені інгредієнти, які кожна господиня напевно має на кухні: вершкове і оливкове масло, цибуля, часник, червоний і чорний перець, біле сухе вино і лимонний сік. Деяке утруднення може доставити пошук сирів, але Рікотта, Пармезан і Моцарелла продаються практично в будь-якому гіпермаркеті.
Якщо ви віддаєте перевагу обійтися без білого вина, ви можете або замінити його еквівалентною кількістю курячого бульйону , або збільшити кількість соку лимона.
в результаті у вас вийде дуже смачна страва, яке вся сім'я буде просити знову і знову!
- очищені креветки 500 г
- макарони у вигляді великих черепашок (конкільоні) 21 шт
- оливкова олія 2 столові ложки
- Солоне вершкове масло 120 г
- часник 5 зубчиків
- невелика біла цибулина 1 шт
- червоний перець чилі в пластівцях ½ чайної ложки
- біле сухе вино 60 мл
- свіжовичавлений лимонний сік 2 чайні ложки
- сіль 6 пучок
- мелений чорний перець 6 пучок
- вершковий сир 220 г
- Сир Рікотта 220 г
- Сир Пармезан 40 г
- Сир Моцарелла 90 г
- нежирні вершки 600 мл
- свіжа петрушка 4 гілочки
- яйце 1 шт
- борошно вищого гатунку 20 г
-
підготуйте всі інгредієнти.
-
у велику каструлю налийте достатньо води для варіння вказаної кількості макаронів. Доведіть до кипіння, посоліть, додайте «черепашки». Варити потрібно до стану «аль денте» (точний час зазвичай вказується на упаковці). Злийте воду через друшляк.
-
поставте сотейник або сковорідку на середній вогонь. Додайте оливкову олію і розтопіть 40 г вершкового.
-
додайте туди ж порубаний лук, дрібно нарізані 3 зубчики часнику і подрібнені пластівці перцю-чилі (можна використовувати і мелений, якщо вам простіше дістати такий варіант). Готуйте, поки цибуля не буде напівпрозорим (близько 3 хвилин).
-
додайте нарізані креветки і готуйте, помішуючи, ще пару хвилин.
-
додайте сік лимона, вино (якщо використовуєте, якщо немає — то курячий бульйон в тій же кількості), по 2 щіпки солі і чорного перцю. Помішуйте до тих пір, поки креветки не прожаряться (ще близько хвилини). Потім дістаньте їх і охолодіть.
-
у великій мисці змішайте вершковий сир, Рікотту, тертий Пармезан, порізані 2 гілочки петрушки, яйце, по 2 щіпки солі і чорного перцю.
-
викладіть туди ж охолоджені креветки, перемішайте.
-
тепер займемося соусом. Розігрійте духовку до 190 градусів. Тим часом, в сотейнику на середньому вогні розтопіть 80 г вершкового масла і додайте борошно.
-
готуйте, збиваючи, близько трьох хвилин. Поступово вливайте нежирні вершки, приблизно по 100 мл за раз, постійно збиваючи.
-
після додавання всіх вершків варіть до загустіння.
-
додайте порізані 2 гілочки петрушки, 2 зубчики часнику, по 2 щіпки солі і чорного перцю.
-
вилийте приблизно 200 г соусу на дно форми для запікання.
-
за допомогою ложки наповніть кожну з приготованих черепашок сумішшю з креветками.
-
викладіть фаршировані черепашки в форму для запікання. Вилийте зверху залишився соус.
-
посипте подрібненим сиром Моцарелла. Запікайте у відкритому вигляді до утворення бульбашок (близько 25 хвилин).
-
Подавайте запіканку з креветками на стіл відразу ж, гарячої.
Подача страви
запіканку найкраще подавати зі свіжим м'яким хлібом, щоб його можна було вмочати в соус. Салат зі свіжих зелених овочів-ще одне відмінне доповнення до цієї страви.