на підготовку вам буде потрібно всього 25 хвилин. Зверніть увагу, що в цей інтервал не входить час на варіння рису .
інгредієнти
порції:
-
+
- очищені креветки 250 г
- попередньо відварений рис 800 г
- середня цибулина 1 шт
- зелена цибуля 2 пера
- яйця 2 шт
- зелений горошок (заморожений) 80 г
- рослинна олія 4 столові ложки
- соєвий соус 1 столова ложка
- устричний соус 1 столова ложка
- кукурудзяний крохмаль 1 чайна ложка
- сіль 1 чайна ложка
- чорний перець за смаком
на порцію
калорії:
831
ккал
білки:
30
г
жири:
7
г
вуглеводи:
162
г
кроки
-
підготуйте всі інгредієнти для смаженого рису з креветками.
-
розріжте кожну креветку на 3-4 частини і перекладіть в миску.
-
додайте в цю ж миску крохмаль, по столовій ложці соєвого і устричного соусу, сіль і перець. Маринуйте протягом 15 хвилин.
-
розігрійте вок на середньому вогні і додайте 1 столову ложку рослинної олії.
-
коли масло нагріється, влийте в вок попередньо збиті яйця і перемішуйте до готовності. Перекладіть яйця на тарілку і витріть вок.
-
знову нагрійте вок на середньо-високому вогні і додайте 2 столові ложки олії.
-
коли масло нагріється, обсмажте порізану білу цибулю, розморожений горошок і креветки на сильному вогні протягом 2-3 хвилин. Потім перекладіть всі інгредієнти з вока в тарілку і відкладіть в сторону.
-
додайте в вок ще одну столову ложку масла, зменшіть вогонь до середнього і обсмажте рис, додавши трохи соєвого і устричного соусу за смаком.
-
додайте інші інгредієнти і ретельно перемішайте.
-
Подавайте з гарніром з нарізаної зеленої цибулі.