⏰ Смажений рис з креветками і яйцем: рецепт і покрокові фото приготування

Готуємо смажений рис з креветками і яйцем по-тайськи

25:00
Смажений рис з креветками і яйцем — відмінний рецепт для вечорів, коли ви шукаєте швидкий спосіб приготування смачної вечері на всю сім'ю. Не соромтеся експериментувати з додаванням інших інгредієнтів: свіжих грибів або інших овочів замість горошку.

на підготовку вам буде потрібно всього 25 хвилин. Зверніть увагу, що в цей інтервал не входить час на варіння рису .

інгредієнти
порції: - + 4
  • очищені креветки 250  г
  • попередньо відварений рис 800  г
  • середня цибулина 1  шт
  • зелена цибуля 2  пера
  • яйця 2  шт
  • зелений горошок (заморожений) 80  г
  • рослинна олія 4 столові ложки
  • соєвий соус 1  столова ложка
  • устричний соус 1  столова ложка
  • кукурудзяний крохмаль 1  чайна ложка
  • сіль 1  чайна ложка
  • чорний перець за смаком  
на порцію
калорії: 831 ккал
білки: 30 г
жири: 7 г
вуглеводи: 162 г
кроки
25  хв. друк
  • ингреиенти для жареного риса с креветками
    підготуйте всі інгредієнти для смаженого рису з креветками.
  • режем креветки
    розріжте кожну креветку на 3-4 частини і перекладіть в миску.
  • маринуем креветки
    додайте в цю ж миску крохмаль, по столовій ложці соєвого і устричного соусу, сіль і перець. Маринуйте протягом 15 хвилин.
  • разогреваем масло в воке
    розігрійте вок на середньому вогні і додайте 1 столову ложку рослинної олії.
  • добавляем яйца
    коли масло нагріється, влийте в вок попередньо збиті яйця і перемішуйте до готовності. Перекладіть яйця на тарілку і витріть вок.
  • снова разогреваем масло в воке
    знову нагрійте вок на середньо-високому вогні і додайте 2 столові ложки олії.
  • обжариваем лук, креветки и горох
    коли масло нагріється, обсмажте порізану білу цибулю, розморожений горошок і креветки на сильному вогні протягом 2-3 хвилин. Потім перекладіть всі інгредієнти з вока в тарілку і відкладіть в сторону.
  • обжариваем рис
    додайте в вок ще одну столову ложку масла, зменшіть вогонь до середнього і обсмажте рис, додавши трохи соєвого і устричного соусу за смаком.
  • добавляем креветки и яйца
    додайте інші інгредієнти і ретельно перемішайте.
  • украшаем зеленим луком
    Подавайте з гарніром з нарізаної зеленої цибулі.
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?