навіть якщо у вас в компанії є вегетаріанці, це блюдо підійдемо і їм — просто не додавайте зверху морепродукти. На підготовку потрібно близько години, але результат вас порадує.
інгредієнти
порції:
-
+
- для смаження креветок:
- очищені креветки 450 г
- мелений кумін 3 чайні ложки
- копчена паприка 3 чайні ложки
- часниковий порошок 3 чайні ложки
- сіль 6 пучок
- рослинна олія
- для різотто:
- круглозерний рис 300 г
- теплий курячий бульйон 1.5 л
- маленькі помідори або черрі 500 г
- середня цибулина 1 шт
- часник 5 зубчиків
- оливкова олія 50 мл
- вершкове масло 20 г
- Приправа сушений чебрець 1 чайна ложка
- мелений шафран 1 щіпка
- сіль ½ чайної ложки
- Свіжомелений перець ½ чайної ложки
- копчена паприка 2 щіпки
- Сир Пармезан 25 г
- Зелень на гарнір (за бажанням)
- Цедра будь-якого цитруса на гарнір (за бажанням)
на порцію
калорії:
435
ккал
білки:
9
г
жири:
12
г
вуглеводи:
73
г
кроки
-
підготуйте інгредієнти для різотто з креветками. Помідори найкраще використовувати свіжі домашні, вибирайте найменші. Якщо такої можливості немає, купіть помідори черрі.
-
у сковорідку або сотейник додайте 20 мл рослинного масла і нагрійте його на середньо-високому вогні. Викладіть цілі помідори і смажте, періодично помішуючи. Якщо вони занадто великі, можна порізати їх на 2-3 частини. Через 5-8 хвилин вони лопнуть і стануть м'якими, після цього зніміть їх з вогню.
-
тим часом починаємо готувати різотто в каструлі з товстим дном. Вилийте і розігрійте на середньому вогні 30 мл рослинного масла. Додайте попередньо дрібно порізаний білий лук і обсмажуйте його до золотистого кольору близько 11 хвилин. Додайте подрібнені зубчики часнику і чебрець, готуйте ще пару хвилин до появи аромату.
-
додайте круглозерний рис. В ідеалі використовувати італійський сорт Арборіо-класичний варіант для різотто, якщо у вас вийде його знайти. Перемішайте і готуйте 1-2 хвилини.
-
додайте близько 500 мл курячого бульйону (кількість може відрізнятися в залежності від розмірів каструлі; потрібно рівно стільки, щоб покрити рис), шафран і паприку. Ретельно все перемішайте і доведіть до кипіння. Потім тушкуйте на повільному вогні, поки рис не вбере більшу частину бульйону.
-
злегка остиглі помідори поріжте і додайте в каструлю разом з 250 мл бульйону. Перемішайте, тушкуйте і чекайте, поки рідина не вбереться в рис. І продовжуйте підливати по 250 мл бульйону, поки рис не стане м'яким, тобто майже готовим. На це вам буде потрібно близько 20 хвилин. Бульйону може знадобитися в результаті менше або трохи більше, ніж 1,5 л.регулюйте його обсяг в залежності від улюбленої консистенції страви.
-
додайте в каструлю тертий сир, вершкове масло, по ½ чайної ложки солі і перцю.
-
в кінці можна додати трохи зелені (кропу, петрушки, кінзи), гострого перцю і лимонної цедри.
-
тепер приступаємо до креветок. Змішайте в тарілці кумін, паприку, часниковий порошок і сіль. Як випливає покрийте креветки отриманою сумішшю.
-
у сковороді розігрійте кілька ложок рослинного масла на середньо-високому вогні. Викладіть в один шар креветки і обсмажуйте з кожного боку по 2-3 хвилини.
-
розкладіть різотто по тарілках. Зверху викладіть креветки, прикрасьте зеленню.
Заміна інгредієнтів
це легко адаптується блюдо, яке можна залишити вегетаріанським, якщо не додавати в кінці в різотто креветки. При цьому замість креветок можна додати білу рибу (палтус, тріску, окуня і т. д.) або морські гребінці .
подається на 4 порції в якості основного блюда або на 8 порцій, якщо використовується як гарнір.