⏰ різотто з креветками: покроковий рецепт приготування з фото

Як приготувати різотто з креветками в домашніх умовах

00:00
готовое ризотто с креветками
Ситне томатне різотто з обсмаженими креветками — відмінний варіант для сімейного або святкової вечері.

навіть якщо у вас в компанії є вегетаріанці, це блюдо підійдемо і їм — просто не додавайте зверху морепродукти. На підготовку потрібно близько години, але результат вас порадує.

інгредієнти
порції: - + 4
  • для смаження креветок:
  • очищені креветки 450  г
  • мелений кумін 3  чайні ложки
  • копчена паприка 3  чайні ложки
  • часниковий порошок 3 чайні ложки
  • сіль 6  пучок
  • рослинна олія  
  • для різотто:
  • круглозерний рис 300  г
  • теплий курячий бульйон 1.5  л
  • маленькі помідори або черрі 500  г
  • середня цибулина 1  шт
  • часник 5  зубчиків
  • оливкова олія 50  мл
  • вершкове масло 20  г
  • Приправа сушений чебрець 1  чайна ложка
  • мелений шафран 1  щіпка
  • сіль ½  чайної ложки
  • Свіжомелений перець ½  чайної ложки
  • копчена паприка 2  щіпки
  • Сир Пармезан 25  г
  • Зелень на гарнір (за бажанням)  
  • Цедра будь-якого цитруса на гарнір (за бажанням)  
на порцію
калорії: 435 ккал
білки: 9 г
жири: 12 г
вуглеводи: 73 г
кроки
60  хв. друк
  • ингредиенти для ризотто
    підготуйте інгредієнти для різотто з креветками. Помідори найкраще використовувати свіжі домашні, вибирайте найменші. Якщо такої можливості немає, купіть помідори черрі.
  • жарим помидорки черри
    у сковорідку або сотейник додайте 20 мл рослинного масла і нагрійте його на середньо-високому вогні. Викладіть цілі помідори і смажте, періодично помішуючи. Якщо вони занадто великі, можна порізати їх на 2-3 частини. Через 5-8 хвилин вони лопнуть і стануть м'якими, після цього зніміть їх з вогню.
  • обжариваем лук
    тим часом починаємо готувати різотто в каструлі з товстим дном. Вилийте і розігрійте на середньому вогні 30 мл рослинного масла. Додайте попередньо дрібно порізаний білий лук і обсмажуйте його до золотистого кольору близько 11 хвилин. Додайте подрібнені зубчики часнику і чебрець, готуйте ще пару хвилин до появи аромату.
  • добавляем рис
    додайте круглозерний рис. В ідеалі використовувати італійський сорт Арборіо-класичний варіант для різотто, якщо у вас вийде його знайти. Перемішайте і готуйте 1-2 хвилини.
  • добавляем бульон
    додайте близько 500 мл курячого бульйону (кількість може відрізнятися в залежності від розмірів каструлі; потрібно рівно стільки, щоб покрити рис), шафран і паприку. Ретельно все перемішайте і доведіть до кипіння. Потім тушкуйте на повільному вогні, поки рис не вбере більшу частину бульйону.
  • добавляем помидори к рису
    злегка остиглі помідори поріжте і додайте в каструлю разом з 250 мл бульйону. Перемішайте, тушкуйте і чекайте, поки рідина не вбереться в рис. І продовжуйте підливати по 250 мл бульйону, поки рис не стане м'яким, тобто майже готовим. На це вам буде потрібно близько 20 хвилин. Бульйону може знадобитися в результаті менше або трохи більше, ніж 1,5 л.регулюйте його обсяг в залежності від улюбленої консистенції страви.
  • добавляем сир и масло
    додайте в каструлю тертий сир, вершкове масло, по ½ чайної ложки солі і перцю.
  • украшаем блюдо
    в кінці можна додати трохи зелені (кропу, петрушки, кінзи), гострого перцю і лимонної цедри.
  • панируем креветки
    тепер приступаємо до креветок. Змішайте в тарілці кумін, паприку, часниковий порошок і сіль. Як випливає покрийте креветки отриманою сумішшю.
  • обжариваем креветки
    у сковороді розігрійте кілька ложок рослинного масла на середньо-високому вогні. Викладіть в один шар креветки і обсмажуйте з кожного боку по 2-3 хвилини.
  • готовое ризотто с креветками
    розкладіть різотто по тарілках. Зверху викладіть креветки, прикрасьте зеленню.

Заміна інгредієнтів

це легко адаптується блюдо, яке можна залишити вегетаріанським, якщо не додавати в кінці в різотто креветки. При цьому замість креветок можна додати білу рибу (палтус, тріску, окуня і т. д.) або морські гребінці .

подається на 4 порції в якості основного блюда або на 8 порцій, якщо використовується як гарнір.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?