Тако з креветками, чорною квасолею і манго-капустяним салатом — здорове, просте і швидке блюдо карибської кухні, яке можна приготувати за 30 хвилин на плиті або грилі.
інгредієнти
порції:
-
+
- для тако:
- очищені креветки 500 г
- тортильї 8 шт
- Консервована квасоля 1 банка 400 г
- рослинна олія 2 чайні ложки
- Приправа каррі жовта 1 чайна ложка
- Приправа запашний перець ½ чайної ложки
- кориця ½ чайної ложки
- кумін 1.5 чайних ложок
- Коріандр 1 чайна ложка
- мелений перець чилі 1 чайна ложка
- мелений імбир ½ чайної ложки
- кайенський перець 2 щіпки
- сіль 3 щіпки
- чорний перець 1 щіпка
- цукор 2 щіпки
- Лайм ½ шт
- для салату( необов'язково):
- червонокачанна капуста ½ качана
- Манго 1 шт
- Апельсин ½ шт
- Лайм ½ шт
- кінза 6 гілочок
- невелика червона цибулина ½ шт
- перець халапеньо ½ шт
- оливкова олія 2 чайні ложки
- сіль ½ чайної ложки
на порцію
калорії:
488
ккал
білки:
33
г
жири:
16
г
вуглеводи:
53
г
кроки
-
добре просушіть креветки за допомогою паперових рушників. Змастіть їх рослинним маслом так, щоб злегка покрити з усіх боків — це допоможе суміші спецій прилипнути до креветок. Змішайте цукор, 2 щіпки солі, каррі, запашний і кайенский перець, імбир, корицю і ½ ложки кумина в невеликій мисці. Додайте спеції до креветок, добре перемішайте.
-
обсмажте креветки на чавунній сковороді, добре змащеній маслом, на середньо-сильному вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Також можна використовувати гриль. Перекладіть в тарілку і вичавіть зверху сік половинки лайма.
-
приготуйте квасоля, змішавши її з чайною ложкою кумина, коріандром, перцем чилі, дрібкою солі і чорного перцю.
-
за бажанням ви можете приготувати салат з капустою і манго. Якщо не хочете його робити, пропустіть цей пункт. Наріжте капусту, у манго зніміть шкірку і поріжте, дрібно порубати кінзу, цибулю і гострий перець, потім додайте всі ці інгредієнти в миску і перемішайте. Вичавіть туди сік половинок апельсина і лайма, додайте олію і сіль, знову ретельно перемішайте.
-
підсмажте тортильи або в духовці прямо на решітці, або на грилі. Викладіть на тарілку. Поставте поруч миски з креветками, квасолею і салатом, якщо ви його зробили.
-
Зберіть тако, додаючи в кожну тортилью спочатку квасоля, потім салат і креветки. В одну порцію входить 2 тако, всього ж їх повинно вийти 8 штук. Подавайте з гострим соусом за бажанням.
вибір інгредієнтів і подача страви
тортильї краще вибирати з кукурудзяного борошна — так це блюдо буде ближче до оригінального. Якщо ж знайти такі не вийде, можна взяти і звичайні пшеничні. За розміром-приблизно 15 см в діаметрі.
консервовану квасолю в ідеалі знайти чорну , але підійде і червона.