⏰ Кокосові креветки на сковороді: рецепт з покроковими фото

Рецепт приготування смажених креветок в клярі з кокосової стружки

50:00
Креветки в клярі з кокосової стружки вражають хрусткою текстурою покриття, горіховим ароматом кокоса і гармонійним поєднанням солодкого і солоного смаків. Найкраще в цих кокосових креветках не тільки те, що вони апетитно виглядають, але і те, що їх легко приготувати навіть у великих кількостях. Це відмінний варіант для закуски на вечірці або сімейному святі.

Креветки смажаться в клярі , який зберігає їх ніжними і соковитими і захищає від гарячого масла. Він також допомагає кокосовій стружці краще прилипати до креветок. Крім того, ми приготуємо гостро-солодкий соус на основі абрикосового варення і меду.

інгредієнти
порції: - + 4
  • для креветок в клярі:
  • Креветки 500  г
  • Кокосова стружка 40  г
  • цільнозернове борошно 35  г
  • кукурудзяний крохмаль 1  чайна ложка
  • розпушувач 2  щіпки
  • харчова сода 2  щіпки
  • сіль 2  щіпки
  • часниковий порошок 2  щіпки
  • цибульний порошок 2  щіпки
  • крижана вода 60  мл
  • рапсове або арахісове масло для смаження  
  • для соусу:
  • абрикосове варення 2 столові ложки
  • червоний винний оцет ¼  чайної ложки
  • соєвий соус ½  чайної ложки
  • Мед 1  столова ложка
  • пластівці перцю чилі (за бажанням) 1  щіпка
на порцію
калорії: 351 ккал
білки: 25 г
жири: 19 г
вуглеводи: 20 г
кроки
50  хв. друк
  • очищаем креветки
    змішайте всі інгредієнти для соусу в невеликій мисці і відкладіть в сторону. Очистіть креветки від панцирів (крім хвостиків) і витріть їх насухо. Потім покладіть їх на бік і гострим ножем надріжте зовнішню частину до самого хвоста.
  • делаем надрез во внешней части креветки
    Хоча глибокий розріз надає креветкам гарний вигляд під час приготування, стежте за тим, щоб не зробити його занадто глибоким. Приблизно половини креветки буде достатньо.
  • делаем бабочку из креветки
    розкрийте краю надрізаної частини креветок в сторони, щоб вийшло якусь подобу метелика.
  • подготовленние к обжарке креветки
    виконайте таку процедуру з усіма креветками, потім ще раз промийте їх водою і викладіть на обробну дошку.
  • обмакиваем креветку в кляр
    у мисці середнього розміру змішайте борошно, кукурудзяний крохмаль, розпушувач, соду, сіль, часниковий і цибульний порошки. Додайте крижану воду. Умочіть кожну креветку в кляр і ретельно покрийте їх з усіх боків до хвостових панцирів, але не включаючи їх.
  • обваливаем креветку в кокосовой стружке
    Обваляйте креветки в кокосовій стружці. Злегка втисніть її в креветки і струсіть надлишки.
  • готовие кокосовие креветки
    у невелику каструлю або глибоку сковороду додайте достатньо масла, щоб занурити креветки (досить 5-7 см масла). Нагрійте до 160 градусів і використовуйте кулінарний термометр, щоб переконатися, що температура залишається постійною, регулюючи нагрівання в міру необхідності. Тримайте креветки за хвости і опускайте в масло. Обсмажуйте невеликими партіями протягом 2-х хвилин до золотисто-коричневого кольору. Діставайте креветки ложкою і дайте стекти зайвому маслу, а потім перекладіть на решітку або тарілку, вистелену паперовими рушниками. При бажанні посипте дрібкою солі. Очищайте масло між партіями від кокосової стружки. Подавайте відразу ж з приготованим соусом для вмочування.

Корисні поради

після приготування спробуйте соус і відрегулюйте його відповідно до ваших уподобань. Додайте більше пластівців Чилі, якщо ви любите гострий смак. Додайте більше меду, якщо вам подобається солодкий присмак.

 

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?