Креветки смажаться в клярі , який зберігає їх ніжними і соковитими і захищає від гарячого масла. Він також допомагає кокосовій стружці краще прилипати до креветок. Крім того, ми приготуємо гостро-солодкий соус на основі абрикосового варення і меду.
інгредієнти
порції:
-
+
- для креветок в клярі:
- Креветки 500 г
- Кокосова стружка 40 г
- цільнозернове борошно 35 г
- кукурудзяний крохмаль 1 чайна ложка
- розпушувач 2 щіпки
- харчова сода 2 щіпки
- сіль 2 щіпки
- часниковий порошок 2 щіпки
- цибульний порошок 2 щіпки
- крижана вода 60 мл
- рапсове або арахісове масло для смаження
- для соусу:
- абрикосове варення 2 столові ложки
- червоний винний оцет ¼ чайної ложки
- соєвий соус ½ чайної ложки
- Мед 1 столова ложка
- пластівці перцю чилі (за бажанням) 1 щіпка
на порцію
калорії:
351
ккал
білки:
25
г
жири:
19
г
вуглеводи:
20
г
кроки
-
змішайте всі інгредієнти для соусу в невеликій мисці і відкладіть в сторону. Очистіть креветки від панцирів (крім хвостиків) і витріть їх насухо. Потім покладіть їх на бік і гострим ножем надріжте зовнішню частину до самого хвоста.
-
Хоча глибокий розріз надає креветкам гарний вигляд під час приготування, стежте за тим, щоб не зробити його занадто глибоким. Приблизно половини креветки буде достатньо.
-
розкрийте краю надрізаної частини креветок в сторони, щоб вийшло якусь подобу метелика.
-
виконайте таку процедуру з усіма креветками, потім ще раз промийте їх водою і викладіть на обробну дошку.
-
у мисці середнього розміру змішайте борошно, кукурудзяний крохмаль, розпушувач, соду, сіль, часниковий і цибульний порошки. Додайте крижану воду. Умочіть кожну креветку в кляр і ретельно покрийте їх з усіх боків до хвостових панцирів, але не включаючи їх.
-
Обваляйте креветки в кокосовій стружці. Злегка втисніть її в креветки і струсіть надлишки.
-
у невелику каструлю або глибоку сковороду додайте достатньо масла, щоб занурити креветки (досить 5-7 см масла). Нагрійте до 160 градусів і використовуйте кулінарний термометр, щоб переконатися, що температура залишається постійною, регулюючи нагрівання в міру необхідності. Тримайте креветки за хвости і опускайте в масло. Обсмажуйте невеликими партіями протягом 2-х хвилин до золотисто-коричневого кольору. Діставайте креветки ложкою і дайте стекти зайвому маслу, а потім перекладіть на решітку або тарілку, вистелену паперовими рушниками. При бажанні посипте дрібкою солі. Очищайте масло між партіями від кокосової стружки. Подавайте відразу ж з приготованим соусом для вмочування.
Корисні поради
після приготування спробуйте соус і відрегулюйте його відповідно до ваших уподобань. Додайте більше пластівців Чилі, якщо ви любите гострий смак. Додайте більше меду, якщо вам подобається солодкий присмак.