у більшості рецептів на нашому сайті використовуються обсмажені креветки . Однак їх можна не менш смачно зварити! Для цього буде потрібно зовсім небагато інгредієнтів і 25 хвилин вашого часу. Також ми приготуємо швидкий соус на основі імбиру і зеленої цибулі, але ви можете використовувати і будь-який інший на ваш смак.
вийшло блюдо можна використовувати в якості закуски на святі або вечірці.
- Для основного блюда:
- Креветки 450 г
- Шаосинское (або інше рисове) вино 2 столові ложки
- імбир 3 скибочки
- зелена цибуля 1 головка
- сіль 1.5 столових ложок
- для соусу:
- подрібнений імбир 1 столова ложка
- зелена цибуля 1 головка
- рослинна олія 1 столова ложка
- світлий соєвий соус 2 столові ложки
- Темний рисовий оцет 1 мл
- Вода 1 столова ложка
- цукор ½ чайної ложки
-
спочатку приготуйте соус. Подрібніть імбир і поріжте зелену цибулю.
-
змішайте їх у невеликій мисці.
-
розігрійте рослинне масло, поки воно не почне диміти, і вилийте його на імбир і цибулю.
-
додайте соєвий соус, воду, цукор і оцет. Перемішайте до повного розчинення цукру. Готово!
-
видаліть у креветок стравохід. За бажанням також можете видалити голови.
-
промийте креветки, злийте воду і відкладіть в сторону.
-
у каструлю середнього розміру додайте 1,2 л води, 3 скибочки імбиру, зелена цибуля, вино і сіль. Доведіть суміш до кипіння.
-
додайте креветки і повільно помішуйте. Креветки будуть готуватися дуже швидко. Готовність легко зрозуміти, так як вони стануть повністю рожевими. Це займе всього близько 2-3 хвилин.
-
відразу ж дістаньте креветки з каструлі, щоб уникнути перетравлення.
-
розкладіть по тарілках і подавайте з приготованим соусом для вмочування!
вибір креветок для цього рецепту
якщо у вас є можливість придбати свіжі креветки - обов'язково зробіть це. Однак в більшості міст України це практично неможливо, тому найкращим варіантом будуть високоякісні заморожені креветки з місцевого супермаркету.
можна не видаляти голови, тому що вони допомагають зберегти креветки соковитими під час приготування. Однак для цього рецепта чудово підійдуть і креветки без голів.