⏰ як смачно відварити заморожені неочищені креветки: рецепт з покроковими фото

Як правильно варити заморожені неочищені креветки, щоб вийшло смачно

25:00

у більшості рецептів на нашому сайті використовуються обсмажені креветки . Однак їх можна не менш смачно зварити! Для цього буде потрібно зовсім небагато інгредієнтів і 25 хвилин вашого часу. Також ми приготуємо швидкий соус на основі імбиру і зеленої цибулі, але ви можете використовувати і будь-який інший на ваш смак.

вийшло блюдо можна використовувати в якості закуски на святі або вечірці.

інгредієнти
порції: - + 4
  • Для основного блюда:
  • Креветки 450  г
  • Шаосинское (або інше рисове) вино 2 столові ложки
  • імбир 3  скибочки
  • зелена цибуля 1  головка
  • сіль 1.5  столових ложок
  • для соусу:
  • подрібнений імбир 1  столова ложка
  • зелена цибуля 1  головка
  • рослинна олія 1  столова ложка
  • світлий соєвий соус 2 столові ложки
  • Темний рисовий оцет 1  мл
  • Вода 1  столова ложка
  • цукор ½  чайної ложки
на порцію
калорії: 153 ккал
білки: 24 г
жири: 5 г
вуглеводи: 3 г
кроки
25  хв. друк
  • ингредиенти для соуса
    спочатку приготуйте соус. Подрібніть імбир і поріжте зелену цибулю.
  • смешиваем имбирь и лук
    змішайте їх у невеликій мисці.
  • заливаем горячим маслом
    розігрійте рослинне масло, поки воно не почне диміти, і вилийте його на імбир і цибулю.
  • готовий соус
    додайте соєвий соус, воду, цукор і оцет. Перемішайте до повного розчинення цукру. Готово!
  • удаляем кишечник у креветки
    видаліть у креветок стравохід. За бажанням також можете видалити голови.
  • промиваем морепродукт
    промийте креветки, злийте воду і відкладіть в сторону.
  • добавляем имбирь и лук в кастрюлю
    у каструлю середнього розміру додайте 1,2 л води, 3 скибочки імбиру, зелена цибуля, вино і сіль. Доведіть суміш до кипіння.
  • варим креветки
    додайте креветки і повільно помішуйте. Креветки будуть готуватися дуже швидко. Готовність легко зрозуміти, так як вони стануть повністю рожевими. Це займе всього близько 2-3 хвилин.
  • сваренние креветки
    відразу ж дістаньте креветки з каструлі, щоб уникнути перетравлення.
  • варение неочищенние креветки
    розкладіть по тарілках і подавайте з приготованим соусом для вмочування!

вибір креветок для цього рецепту

якщо у вас є можливість придбати свіжі креветки - обов'язково зробіть це. Однак в більшості міст України це практично неможливо, тому найкращим варіантом будуть високоякісні заморожені креветки з місцевого супермаркету.

можна не видаляти голови, тому що вони допомагають зберегти креветки соковитими під час приготування. Однак для цього рецепта чудово підійдуть і креветки без голів.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?